Bajban a telefonos Fortnite játékosok, Google Playről és az App Store-ból is eltűnt a játék

Bajban a telefonos Fortnite játékosok, Google Playről és az App Store-ból is eltűnt a játék

Az Epic Games behozott egy új fizetési formát, ami nem tetszett a platformoknak. Az Epic most pereli őket.

Alighanem a mobilpiac idei legnagyobb botránya robbant ki az éjszaka folyamán, a Fortnite ugyanis lekerült az App Store-ból és a Google Play-ről egyaránt. A kiváltó ok nem más, minthogy az Epic Games tegnap üzembe helyezett egy új fizetésű módot, amely megkerüli ezen két platform rendszerét, ezáltal kiskaput enged az Epic-nek, hogy ne kapjon részesedést sem a Google, sem az Apple. Ugyanakkor a játékosaikat ezen rendszerek védelmén kívülre helyezték, hiszen az "Epic direct payment" az Epic rendszerén futott keresztül.

Az Apple egy nyilatkozatban elmondta a The Verge-nek, hogy az Epic egyértelműen megsértette a Store irányelveit, amikor elérhetővé tettek egy olyan fizetési funkciót, amelyet az Apple nem hagyott jóvá.

A Google-lel való felállás ugyanez, a csavar pedig az a történetben, hogy az Epic az Apple-t és a Google-t is beperelte.

Az Epic Games alapítója és vezérigazgatója szerint, ami most történik, az valójában egy harc, ami a fejlesztők szabad jogaiért megy, az Apple ugyanis túlságosan monopol helyzetben van. Tim Sweeney azzal zárja a legfrissebb tweetjét, hogy "Ez egy pokoli harc lesz.".

Mit jelent mindez a felhasználókra nézve?

Tömören azt, hogy egyáltalán nem, vagy nehezen fognak tudni hozzáférni a játékhoz a telefonjukon. Az Androidos felhasználók tudnak külső forrásból is alkalmazásokat telepíteni, így megoldható a játék frissítése, ám egyértelműen macerásabb és sokkal veszélyesebb, mintha a Google Playből tennék ezt meg, hiszen nem nehéz az Epic oldalához hasonló felületeket létrehozni, amik adathalász céllal csapják be a játékosokat.

Az iPhone használók már nehezebb helyzetben vannak, erre a telefonra ugyanis semmi nem tehető rá, ami nem az App Store-ból jön, tehát túlzás nélkül mondható, hogy ők jártak a legrosszabbul.

Kíváncsian várjuk, hogy mivé fajul majd a történet, Tim Sweeney határozottságából ítélve nem lesz vége egyhamar.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!