Egy népszerű Youtuber szerint ennyi pénz kell a sikeres induláshoz a FUT21-ben

Egy népszerű Youtuber szerint ennyi pénz kell a sikeres induláshoz a FUT21-ben

Ez pedig tarthatatlan és változásokat sürgetne, mert nem erről kellene, hogy elsősorban szóljon a játék.

Az egyik népszerű Youtuber, aki szeret a FIFA-val foglalkozni, Emmanuel John 'Manny' Brown felszólalt egy fontos ügyben, mikor a Dexerto meginterjúvolta őt. A kérdezz-felelek során felhívta a figyelmet a FIFA pontok romboló hatására, hiszen ha valaki versenybe akar szállni, illetve versenybe akar maradni a megjelenés után, akkor bizony nem kevés pénzt kell a játékra áldoznia. A brit tartalomgyártó az egyik legnagyobb és legnépszerűbb FIFA-s a közösségen belül, hiszen 1.7 milliós feliratkozó bázisa van. Az utóbbi időben több minden is felkerült a csatornájára, de azért maradt a futball témánál, de, mint sokan mások, ő is várja a legújabb epizódot. Az eddig látottak alapján elég bizakodó a FIFA21-el kapcsolatban, de egy dologban mindenképp változást sürgetne.

Nem véletlen, hogy a saját csapat megépítéséről szóló játékmód, az Ultimate Team mód a legnépszerűbb már sok-sok esztendő óta a FIFA-ban, viszont a csomagok és a vásárlások nagyon elharapóztak, és láthatóan az EA ezt nem bánja. Miért is tennék, hiszen elképesztő összegeket tesznek zsebre a tranzakciók után. Ebben az évben - persze ez a karanténnak is köszönhető - minden eddig rekordjukat megdöntötte a FIFA20 által generált bevétel, ami leginkább a FUT-nak köszönhető. Persze azért az EA Sports igyekszik változásokat eszközölni, jön ugye a Co-Op, meg a saját stadion, de egyelőre arról nincs információ, hogy mennyire lesz pénzközpontú a játék.

Alapvetően Manny pozitívan áll a megjelenéshez:

"Az első benyomásaim elég pozitívak a játékról. Szerintem a FIFA20 minden szempontból visszalépés volt az EA és a franchise életében, így már csak emiatt is egy jobb részt kellene kiadniuk. "

A legnagyobb aggodalom azonban, amely miatt már sokan felszólaltak, az a rengeteg promó és a végtelen mennyiségű új kártya.

"Azzal semmi baj sincs, ha igyekeznek friss tartalommal ellátni a játékot. Azonban meg kellene tartaniuk az egyensúlyt, mert az utóbbi évben nagyon sok promó érkezett, szinte csak dobálták ki az új lapokat, miközben a játékmenettel alig-alig törődtek. Ezt a két oldalt kellene egyensúlyba hozniuk."

Ez már csak azért is fontos, mert a FIFA franchise az e-sport világának egyik meghatározó címe, de míg régebben különböző szervezetek rendeztek tornákat és bajnokságokat, mostanra az EA a saját kezébe vette az irányítást és jóval nagyobb figyelmet kapnak ezek az események.

"Ennek jó hatása van a játékra, hiszen több lehetőséget és több pénzt jelentenek a játékosok számára. A másik oldalról viszont a FUT legnagyobb hibája a játékmenet. A játék (FIFA 20) mikor elindult jó és kiegyensúlyozott volt, majd hirtelen kezdtek megjelenni a hiányosságok. A játékmenetre éppen ezért nagyobb figyelmet kellene fordítani és élethűbbnek kellene lennie. Szimplán arról beszélek, hogy ideálisan egy taktikába beépíthető legyen egy magas és lassabb, valamint egy alacsonyabb, de gyorsabb játékos is. Azonban a FIFA20-ban nem számít más, mint a pace, a balance, az agility és az 5 csillagos gyengébbik láb. Ezáltal gyorsan unalmasá vált, mert egy csomó játékos használhatatlan."

Az új játék kapcsán viszont az egyik legnagyobb félelmet pont az indulás szüli, mivel sokan már előre biztosra veszik, csak abban az esetben van esélyük a legjobbak közé kerülni, ha nem kevés pénzt áldoznak a játékra. De vajon mennyi pénzt kell ilyenkor beáldozni, hogy jól induljon valaki?

"Sajnos egy csomó lóvét bele kell ölni ahhoz, hogy egy erős csapatot össze tudjon rakni az ember. Legalább 100k coinról van szó ebben az esetben, ezzel már bele lehet vágni. Ha pedig versenyezni szeretnél, akkor legalább 20k FIFA pont sem árt. Csak hogy egy kicsit még jobban kontextusba helyezzük a matekot. Az árakat figyelembe véve ez kb 140-150 fontba kerül (55-60 ezer forint - a szerk.), és ha például rögtön a Champions Edition-t vásároltad meg, ami további 90 font, akkor máris látszik, hogy ordenára pénzt ráköltöttél egy évente megjelenő játékra."

Ez pedig tarthatatlan, nem csak azért mert nem kínál egyenlő feltételeket a versenyzésre, de nagyon sok játékosnak a kedvét is elveszi, hogy komolyabban foglalkozzon ezzel címmel, mivel egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ennyi pénzt áldozzon rá. Egyelőre csak reménykedni tudunk, hogy a FIFA21-ben némileg változik a rendszer, és egy kicsit felhasználóbarátabb lesz a versenyszerű Ultimate Team is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!