"Az Epicnek van esélye nyerni" - Slasher a Fox csatornán beszélt a Fortnite kontra Apple és Google perről

A cégóriások közti per precedenst teremthet és mindörökre megváltoztathatja a mobil piacot.

Augusztus 13-án az Epic Games egy új V-Buck vásárlási lehetőséget jelentett be a Fortnite mobilos verziójában. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a játékosok direktben, az applikáción keresztül vehettek játékon belüli valutát. Ez annyiban változtatott a dolgokon, hogy így az Epic megkerüli az iOS és Android piacteret és így az Apple és a Google 30% tranzakciós díját nem kell megfizetniük. Ez olyan precedens, amire eddig nem volt példa és amint a változás végbement mindenki azt spekulálta, hogy a Fortnite kikerül a boltokból, azaz sem az Apple, sem a Play Store nem támogatja tovább a játékot. 

Ahogy az várható volt, a két cégóriás ki is szedte a Fortnite-ot a kínálatából és az Epic fejlesztői fiókját is törölték. Erre a válasz nem maradt el, az Apple és a Google is megkapta a saját perét. Ezzel kapcsolatban Rod "Slasher" Berslau a Fox Business csatornán mondta el a véleményét, miszerint az ügy kimenetele olyan eredményt hozhat, ami örökre megváltoztathatja a mobil játékok piacát.

"Ez már személyes ügy Tim Sweenynek. Az Epic vezére már évek óta kritizálja az Apple Store mechanikáit és most fogta a cégét, a Fortnite-ot és hadat üzent a szerinte letűnt szokásoknak. Elmondása szerint nemcsak magának, de a világ minden fejlesztőjének azt szeretné, ha a mostani ügymenet kevésbé legyen kizsákmányoló.

A Fortnite az egyik első olyan játék, amiben lehetőség van arra, hogy az emberek más és más platformokról együtt tudjanak játszani. Ez pedig Sweenynek azt mutatta, hogy itt az ideje nyílt platformokat csinálni. Az Apple restrikciói iszonyatosan szigorúak, a Google és Android szokásokkal szemben egyetlen más store sem kerülhet fel hozzájuk, ami szerinte negatív diszkrimináció."

Persze jöhetne a megszokott szöveg, miszerint az előbb említett platformok tulajdonában vannak az online piacterek, ők kezelik, ők tartják azt karban, ezért azt tesznek, amit csak akarnak. Ez az általános vélekedés. Viszont az Epic nem ugorna fejest egy olyan perbe, amiben nincs esélye nyerni, ezért Slasher szerint még esélye is lehet a cégnek a győzelemre.

Akármi is lesz a kimenetele a dolognak, a mobilos piac kap egy precedenst, ami meghatározza majd a következő éveket. Figyelembe véve, hogy ez a platform generálja a legnagyobb bevételeket a gaming világban az eredmény mindenképpen érdekes lesz. Illetve a legjobb a történetben az, hogy perpillanat nemsokára óriások feszülnek majd egymásnak a bíróságon, ahol egy győztes már biztos lesz, a fogyasztó, hiszen értük zajlik a harc.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!