Vegyük át, kik is küzdhetnek meg a Gwent Open harmadik felvonásán

Vegyük át, kik is küzdhetnek meg a Gwent Open harmadik felvonásán

A Gwent Master következő állomása, az Open #3 a hétvégén kerül megrendezésre.

A Masters aktuális szezonjában két Open már lezajlott, így tehát már csak kettő verseny van hátra, hogy kiderüljön, kik jutnak be a döntőbe. Az Open #2 nyertese Wangid1 volt, eddig tehát erős kínai dominanciát láthatunk a versenyzők körében, most viszont újra itt a lehetőség 8 játékos előtt, hogy megmutassa, oda tud érni a legjobb 4 közé!

Az Open #3 a jól megszokott módon teljes mértékben online fog lezajlani, az élő közvetítést pedig a CD Projekt Red hivatalos Twitch vagy YouTube csatornáján lehet megtekinteni. A bajnokság augusztus 29-én és 30-án, azaz szombaton és vasárnap is délután 4 órakor kezdődik, és a vasárnapi döntő előtt kapunk majd a kedden érkező frissítésről bővebb információkat, beleértve néhány leader képességének átdolgozását.

Régi nevek, új kihívók

Nincsen Open jól ismert arcok nélkül, a 3. felvonás azonban egészen sok új versenyzőt vonultat fel. Nézzük is meg röviden, kikkel találkozhatunk a hétvégén:

Wangid1

A Gwent Open #2 nyertese, aki szerepelt az első megmérettetésen is, stabil játékosként ismert, és újra megpróbálhatja elérni a csúcsot. Kedvenc frakciója továbbra is a Syndicate, a legtöbbet viszont most a Szörnyek frakcióval játszotta; mindkettő jó választás lehet a mostani metát tekintve. Képes lesz-e vajon duplázni ebben a kiírásban?

Tailbot

Az első felvonás során az első fordulóban, míg a legutóbbin az elődöntőknél esett ki a bajnokságról az előbb említett Wangid1 ellen, de ez azt is jelenti, hogy stabilan ott volt idén eddig mindegyik versenyen. Ha a sormintát nézzük, akkor most egy döntőnek kéne jönnie a részéről, kérdés azonban, hogy a megfelelő paklikat hozza-e magával. Kedvenc frakciójának most a Northern Realms-t választotta, amelyik a jelenlegi metában valóban az egyik legjobb opció.

Kams134

Az Open #2 során az első fordulóban vereséget szenvedő lengyel játékos már ismertebb név, és valószínűleg egy jobb helyezés reményében érkezik a 3. Openre. Az új kiegészítő névadó lapja, a Master Mirror a kedvenc kártyája, kérdéses azonban, hogy ezt látni fogjuk-e a tornán, hiszen számos tényezőtől függ ennek a lapnak a hatásfoka. Az előző bajnoksághoz hasonlóan ismét ő játszotta le a legtöbb meccset a Season of the Magic és a Season of the Viper szezonok során.

Danirai

Egy lengyel újonc a 8 versenyző között, akit még nem láthattunk hasonló méretű tornán. Skellige szerepel kedvenc frakciójaként, amely viszont talán némileg gyengébb lett a hónap elején látott meneteléséhez képest. Legtöbbet Syndicate paklival játszott, úgyhogy valószínűleg nála is látunk majd pénzköltős meccseket, a kérdés viszont az, vajon meddig jut el első nagyobb versenyén.

Wlastelin

Egy másik új kihívó, az orosz Wlastelin sem szerepelt eddig nevesebb bajnokságokon, így nem tudni, milyen játékra számíthatunk tőle. Adatlapja alapján megrögzött Nilfgaard játékos, ám ez a frakció nem csillog régi fényében (és hamarosan ismét kap némi gyengítést), így kíváncsian várjuk, milyen paklikat hoz, illetve mit tud majd a nagyok ellen mutatni.

Poisound

Az Open #3 harmadik újonca hazájából, Kolumbiából, az első Gwent játékos, aki be tudott jutni egy nívós tornára. A lejátszott meccsei számát tekintve a mezőny közepén foglal helyet, és nem érdemtelenül jutott be a mostani bajnokságra. Nehéz megmondani, mire számíthatunk tőle, de egy biztos: egy egész ország szurkol majd neki.

Demarcation

Az első Open nyertese ebben a Masters szezonban ismét visszatér, hiszen a 2. felvonásban nem szerepelt. Az USA-ban villamosmérnöknek tanuló versenyző tehát már biztosan ott lesz a Masters döntőjében, természetesen azonban megpróbálhat ismét egy nagyobb összeget hazavinni. A kínai játékosok egy zártabb közösségben játszanak, ahogy azt kifejtette a vele készült interjúban (https://masters.playgwent.com/en/news/32747/gwent-champions-demarcation), ő viszont „külföldről” jobban belelát a globális metafolyamatokba, mely sikerének a kulcsa lehet.

Shaggy

Az osztrák fenegyerek visszatér a nagyobb versenyek színterére, hiszen ugyan szerepelt az Aretuza világbajnokságon hazája színeiben (bár a magyarok elleni selejtezőn inkább az alvást választotta), ám egy darabig nem láthattuk őt játszani nagyobb CDPR által szervezett bajnokságon. Streamjein bemutatott paklijai sokaknak segítettek már, és a 3. felvonáshoz kötődő szezonokban a 2. legtöbb meccset játszotta. Mire lesz képes a nagy visszatérő?

Versenyzői és nézői jutalmak

Az összdíjazás szokás szerint nem csak 10.000 dollár, hanem a Frozen Bundle és az Ice Pack néven futó csomagokból befolyt összeg 30%-a is.

A remek összecsapások mellett a nézők számára is lesznek jutalmak a hétvégén: az Open közvetítését Twitchen nézők extra dropokat kaphatnak (Ezekről a pontos részletek még nem ismertek, de egy kiszivárgott kép alapján a következő Slama avatart lehet majd megszerezni - a szerk.).

Ti kinek fogtok szurkolni? Milyen változásokra számítotok a keddi frissítésben?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Gwent Hungary FB csoport

Kövess Minket!