Egy nappal az ESL One: Köln győzelmük után, bannolták a Heroic edzőjét

Egy nappal az ESL One: Köln győzelmük után, bannolták a Heroic edzőjét

Egy napos boldogság után most az életéért küzdhet a Heroic.

Óriásit ment a Heroic a 2020-as ESL One: Köln alatt, de a csapat szurkolói már a hónapok óta tartó fejlődésnek is örülhetnek. A Vitality ellen aratott győzelem csak hab a tortán, egy új út kezdete, legalábbis így gondolták sokan a vasárnappal véget ért verseny után. Most inkább kapaszkodjanak a Heroic fanok, sőt, az MiBR és a Hard Legion szurkolói is, mert mindhárom csapat nagy pofont kapott.

Az éjjel ugyanis mindhárom csapat edzőjére lecsapott a banhammer, zoneR, dead és HUNDEN is eltiltást kapott, gyakorlatilag csalásért. Nem arról van szó, hogy egy random FACEIT meccsen bant kaptak mert wh-t használtak, az edzők tétmeccseken vétettek.

Bár a Valve a legutóbbi patchben kijavította a coach bugot, pár napja már tudni lehetett, hogy bizony előidézhető egy exploit, amivel a csapatok edzői értékes információkhoz juthattak. Kvázi szabadon szétnézhettek a pályákon, miközben persze az összes ellenfél helyzetét látták, sőt, még az ellenséges játékosok pénzét is.

Ezt a bugot használta a három edző. ZoneR az ESL One: Road to Rio alatt használta, a hivatalos információk szerint hat pálya alatt, amiért két éves eltiltást kapott. Dead szintén a RtR versenye alatt használta a bugot, de "elvileg" csak egy körben, így ő csak hat hónapnyi eltiltást kapott. HUNDEN a DreamHack Masters Spring egyetlen pályájának, tíz körében élt a jogtalan lehetőséggel, így őt egy évre tiltották el.

Mindhárom csapatot megfosztották az érintett versenyen elért helyezésétől, a pénznyereménytől és az ESL Pro Tour pontjaiktól is. A Valve még nem reagált, így nem tudni, hogy az MiBR és a Hard Legion megtarthatja-e az ESL One: Road to Rio versenyén szerzett RMR pontjaikat.

Mindhárom csapat megszólalt már az ügy kapcsán. Deadet és zoneRt azonnal menesztették az MiBR és a Hard Legion csapatából, míg HUNDEN esetét még vizsgálja a Heroic. Az biztos, hogy a ma kezdődő ESL Pro League-en már nem vehet részt a dánok edzője, akik így meglehetősen nehéz helyzetbe kerültek. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!