Újabb tier 1-es csapat edzője bukott le csalással!

Újabb tier 1-es csapat edzője bukott le csalással!

Dead a cs_summiton is csalt és a Furia edzője is lebukott.

Dead, az MiBR edzője elsők között volt, akik lebuktak a coach bug használatával, de most újabb bant kapott. Mint kiderült a cs_summit idei felvonásán is használta az bugot, így a szervezők eltiltották őt  a következő két versenyükről, a csapatot pedig megfosztották elért helyezésüktől és pénznyereményüktől. A Valve továbbra is hallgat, így az MiBR még nem veszítette el a summiton szerzett RMR pontjait.

De nem ő az egyetlen, aki tegnap lebukott. Szomorúak a brazil szurkolók, mert mint kiderült, nem csak az MiBR de a Furia is érintett a botrányban. Edzőjük, Nicholas "guerri" Nogueira 2019-ben, az ECS 7. szezonjában csalt. Ahogy az adminok mostani kutatómunkája kiderítette, guerri már az LG elleni meccsen is találkozott a buggal, de akkor jelentette azt az adminoknak és újracsatlakozott a szerverre. A nap másik felében, immár a Complexity ellen viszont nem ezt tette, hanem az egész meccs alatt használta a csalást.

A Furia azon a versenyen a második helyen végzett az NA csoportkörben, majd az offline döntőben is a második helyet szerezte meg, ott a Vitality csapatától kaptak ki. Guerri és a Furia eddig nem kapott semmilyen büntetést, de csapat már vizsgálja az ügyet, ahogy a FACEIT is.

Időközben az ESIC, vagy az Esports Integrity Commision alapos átvizsgálás után úgy döntött, hogy egyik eddigi esetben sem bizonyítható, hogy nem csak az edzők, de a játékosok is tudtak volna a bugról és annak aktív használatáról. A Heroic, a Hard Legion és az MiBR játékosai így nem számíthatnak semmilyen megrovásra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!