Az utóbbi évek legnagyobb bundabotránya lehet kialakulóban

Az utóbbi évek legnagyobb bundabotránya lehet kialakulóban

15 bundagyanús meccset vizsgálnak jelenleg.

Lassan kijelenthetjük, hogy 2020 minden csak nem a CS:GO éve? Egyrészt az IEM Katowice óta a legnagyobb események is online zajlanak, megjelent a VALORANT, ami leginkább a CS:GO kihívójának számít, pár napja kirobbant a botrány a coach bug körül és most itt van ez.

Az ESIC, vagyis az Esports Integrity Commision munkáiról tegnap már volt szó röviden. Ők állapították meg azt is, hogy a coach bugnál a Hard Legion, a Heroic és az MiBR játékosainak bűnösségét sem lehet bebizonyítani. Ezúttal egy kialakulóban lévő bundabotrányról adtak hírt.

Nem új keletű már az ügy, hónapok óta vizsgálják, de még továbbra sem tudják lezárni. Az új bejegyzésük alapján 15 különböző esetet vizsgálnak, mindegyik az ESEA Mountain Dew League-hez, vagyis az MDL-hez köthető és mindegyiknél bundázás a vád. Ígéretük szerint néhány héten belül újabb hírekkel szolgálnak majd a vizsgálatról.

Az utolsó hasonló botrány a híres iBUYPOWER eset volt, még 2015-ben. Az eléggé megrengette a CS:GO alapjait, reméljük ezúttal nem fajul odáig a helyzet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!