Sorban hullanak el a top csapatok edzői

Sorban hullanak el a top csapatok edzői

Már a NiP és a mousesports is érintett a botrányban.

Lehetetlen megjósolni a botrány végét, ahogy azt is, hogy pontosan hány csapat, hány edző lehet érintett benne. Azt már biztosra tudjuk, hogy a Heroic, az MiBR, a Hard Legion és a Furia edzői nyakig benne vannak és most két új csapat vállt érintetté.

Faruk "pita" Pita, ex-profi játékos közel két évig volt a NiP edzője, ahol olyan játékosokat segített munkájával, mint GeT_RiGhT vagy f0rest. Ezúttal ő maga tárta a nyilvánosság elé sztoriját. Ahogy TwitLonger bejegyzésében leírja, ő maga is használta a coach bugot. 2018 novemberében az ESL Pro League 8. szezonjában játszott a NiP, egyik ellenfelük pedig a mouz akkori csapata volt. Ezen a meccsen csalt a svéd edző, elmondása szerint 5-6 körön keresztül.

Beszámolója szerint nem tudta, hogyan kell életre hívni a bugot és a meccs után próbálta felvenni a kapcsolatot a Valve illetékeseivel, de nem kapott választ. Ennek ellenére vállalja a lehetséges büntetéseit. Nem ő volt az egyetlen, aki tegnap bevallotta tettét, a mousesports edzője is előállt.
Allan "Rejin" Petersen tavaly április óta tölti be az edző szerepét a mouznál. Ő még korábbi csapatánál, a Tricked színeiben használta a bugot, 2017-2018 környékén, a United Masters League versenyén és a LOOT.bet kupa 2. felvonásán.

"Nincs mentség a tetteimre és teljes mértékben vállalom a felelősséget. Azt teljes magabiztossággal mondhatom, hogy a játékosok nem tudtak a bugról, egyedül én használtam azt. Nem tudott a bugról egyik szervezet sem, a Tricked és a mousesports sem. Őszintén sajnálom és szeretnék bocsánatot kérni a csapatoktól, a szurkolóktól, az egész közösségtől, a mousesports-tól és persze a Tricked-től is." - írja Rejin bejegyzésében.

Pita már január óta inaktív, így ő valószínűleg csak a versenyszervezőktől számíthat büntetésre. Rejint viszont már fel is függesztette a mouz, ami azt jelenti, hogy a ma délutáni meccsen, a fnatic ellen is edző nélkül játszanak majd karriganék.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!