ESL Pro League 12. - Az első hét legnagyobb győztesei és vesztesei

ESL Pro League 12. - Az első hét legnagyobb győztesei és vesztesei

Az EU és NA mezőnyben is voltak meglepetések szép számmal.

Október 4, egészen eddig tart a jelenlegi ESL Pro League, ami már a verseny 12. szezonja. Egy hét már lement az amerikai és az európai divízióból is, ezek alapján pedig már összerakhatunk egy hozzávetőleges képet a csapatok jelenlegi erőviszonyáról.

Észak-Amerika

A divízió legnagyobb vesztesét nem nehéz megtalálni már most sem. A Cloud9 két meccs után két nagyon csúnya vereséggel áll a tabella végén, a vezetőség pedig már be is jelentette, hogy az EPL után megválnak játékosaiktól és új csapatot építenek.

Ami sokkal inkább meglepetés, hogy egész jól kezdte meg szereplését a Gen.G, főleg azok után, hogy az ESL One: Köln NA mezőnyében az utolsó helyen zártak. Úgy tűnik, hogy a Liquid és az EG is stabilizálni tudta a játékát, sokan már most őket várják a döntőbe. A 100 Thieves viszont továbbra is szenved. Amennyire jó meccseket tudtak játszani a játékosok még a Renegades színeiben, annyira nem tudnak most labdába rúgni a 100 Thieves zászlaja alatt.

az észak-amerikai mezőny tabellája (forrás: hltv.org)

Európa

Az EPL EU versenye gyakorlatilag azzal kezdődött, hogy két másik edző mellett, HUNDEN is eltiltást kapott a coach bug használata miatt. Ez sajnos meg is látszik a Heroic játékán, nagyon hiányzik nekik a mindig tiszta fejjel gondolkodó edző, 2-1-re kaptak ki az AGO és az ENCE csapatától is. Pedig az ESL One: Köln után úgy tűnt, hogy kezdetét veheti a Heroic éra.

Ugyancsak csalódást keltő a FaZe játéka, akik eddig még pályát sem tudtak nyerni. Ötlettelenül szaladgáltak a szervereken a mouz és az Astralis ellen is. Nem úgy az ENCE, a G2, a Complexity és az mousesports! Ez a négy csapat veretlen eddig, kettőből kettő meccset sikerült megnyerniük. Miközben azok, akiknek sikerére a legtöbben fogadtak volna, az Astralis, a BIG vagy a Vitality, az erős középmezőnyben vannak.

az európai mezőny tabellája (forrás: hltv.org)

Nagyon hosszú még a verseny. Magára találhat a FaZe, megtáltosodhat a fnatic és az is lehet, hogy innentől kezdve nem nyer több meccset a Complexity. Az biztos, hogy rendkívül izgalmasak lesznek az előttünk álló hetek. Ma szünet van a csapatok számára is, de holnaptól ismét egész héten EPL meccsekkel várunk mindenkit, csak az Esport1 Tv-n!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!