Szinte biztos, hogy az MiBR kénytelen lesz kihagyni a hazai Major tornáját

Szinte biztos, hogy az MiBR kénytelen lesz kihagyni a hazai Major tornáját

Ha nem lenne még elég szög az MiBR koporsójában, akkor most itt van még egy. 

Bekövetkezett amitől féltünk. A Valve megtörte a csendet és tegnap bejelentette, hogy elmarad az ESL One: Rio, tehát 2020-ban nem lesz Major torna a CS:GO versenynaptárában. Nem sokkal később egy másik érdekes és fontos bejelentést is közzétettek.

Hetek óta borzolja már a kedélyeket a coach bug. A különböző versenyszervezők osztogatták eddig a büntetéseket, de a Valve hallgatott, egészen eddig. Hivatalosan is bejelentették, hogy az a csapat, amelyiknek edzője RMR pontokat érő versenyen használta a bugot, elveszíti az ott megszerzett pontokat. Kiket érint ez?

Bár azt nem mondták ki szó szerint, hogy a Major tornák visszatérésekor a már megszerzett RMR pontok számítanak-e avagy sem, több mint valószínű, hogy igen. Ugyanakkor azt is számításba kell venni, hogy ha csak 2021 második felében lesz Major tornája a CS:GO-nak, addig több csapat felállása is változhat, veszíthetnek pontjaikból, amiket akkor már nagyjából egy éve tartogatnak.

Az viszont biztos, hogy mivel zoneR és dead RMR eseményen is használta a bugot, a Hard Legion és az MiBR elveszítette az összes eddigi pontját. A CIS csapat egészen előkelő helyen állt a mezőnyben, míg a brazilok a középmezőnyt erősítették, de még nekik is lett volna esélyük továbbjutni.

Így viszont már nincs. Évek óta várja a brazil közösség, hogy országukba látogasson egy Major verseny, de most úgy néz ki, hogy bármikor kerüljön erre sor, az MiBR biztosan nem vehet majd részt rajta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!