Hamarosan a virtuális harcmezőkön is lecsap a Cobra

Hamarosan a virtuális harcmezőkön is lecsap a Cobra

A Cobra vélhetően egy új tier VIII-as brit prémium tank lesz, aminek története az '50-es években kezdődött.

A World of Tanks harctereire hamarosan új tankok érkeznek, amik közül az egyik hivatalosan is megerősítetésre került a Wargaming által. Ez a harckocsi nem más, mint a Cobra, ami valószínűleg egy tier VIII-as prémium közepes harckocsi lesz. Szó sincs kiszivárgott információról, ellenben az egység történelmi hátterével már most megismertetnénk benneket.

A fejlesztések 1954 novemberében kezdődtek azzal a céllal, hogy egy olyan harckocsit tervezzenek, aminek tömege nem haladja meg a 36 tonnát, jól stabilizált lövege van, ami közel 2 kilóméterről képes a 60 fokban döntött, 150 milliméter vastag páncélzat átütésére. Továbbá az egységnek jól védettnek is kellett lennie, így a páncélzatát legalább 60 fokban döntött, 120 milliméter vastag front kellett alkossa. A legénységi teret három fősre tervezték, és a töltő szerepét is a parancsnok töltötte volna be.

Végül 120 mm QF főfegyverzettel vértezték fel -aminek fő lőszertípusa HEAT volt, a másodlagos pedig HESH-, mindez egy oszcillációs toronyba szerelve. A löveg automata mechanikát kapott, így egy tárból 6 lövés leadására volt képes. A löveget vertikálisan lefelé 10 fokban, felfelé 20 fokban lehetett mozgatni, továbbá a toronyvastagság 120 milliméter volt 60 fokban döntve, ami helyenként meghaladta a 300 milliméter vastagságot. A rétegelt páncélzatának köszönhetően két egymás mögött elhelyezett lemez együttes effektív vastagsága a 600 millimétert is meghaladta.

A teste némiképp egyszerűbb koncepció mentén mozgott, hiszen egy Comet alvázat módosítottak át, hogy alkalmas legyen a torony, illetve a 495 lóerős Meteorite motor beépítésére, amivel az egység a 54 km/h végsebességet is képes volt elérni. A test védelme végül mind a hasi, mind a felső lemez frontján 240 milliméter effektív vastagságot produkált, de oldalt és hátul különösen gyengének számított, -előbbi 25 mm, utóbbi 20 mm vastag effektív védelmet kapott. A jármű végül 32,2 tonnát nyomott a mérlegen, ami össszesen 15,4 lóerő/tonna fajlagos teljesítmény elérésére volt elegendő.

Végül csak egy modell készült belőle fából, a fejlesztést pedig leállították, mivel nem volt képes minden talajtípuson megfelelően teljesíteni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.