Továbbra sem számíthatunk a dán clutch miniszter, Xyp9x visszatérésére

Továbbra sem számíthatunk a dán clutch miniszter, Xyp9x visszatérésére

Bejelentették a DreamHack Open Fall csapatait és bizony akad egy-két érdekesség.

Sajnos idén nem lesz Major, ezt már nyugodtan kezelhetjük tényként. Ettől függetlenül nem kell lemondanunk az ESL One: Rióról, hiszen a Valve és az ESL is azon dolgozik, hogy mihelyt lehetséges, Brazíliába vigye a CS:GO legnagyobb versenyét.

Ezért is maradnak meg továbbra is az RMR pontok. Az még kérdéses, hogy pontgyűjtő verseny lesz-e esetleg 2021 tavaszán is, de az biztos, hogy most ősszel még igen. Az amerikai és a CIS csapatok az IEM New York alatt gazdagíthatják magukat RMR pontokkal, míg az EU ötösök a DreamHack Open Fall alatt.

Utóbbi versenyhez most már a részt vevő csapatokat is bejelentették, sőt, azok felállásait is ismerjük már. Ezek alapján van néhány meglepetés is. Az ENCE csapatához például visszatér xseven, hiszen Jamppi VAC banja miatt előre tudható volt, hogy ő ezen az eseményen nem játszhat.

a DH Open Fall meghívott csapatai (forrás: dreamhack.com)

Az már sokkal furcsább, hogy a Heroic továbbra is edző nélkül folytatja. Persze tökéletes edzőt nehéz találni, de ilyen esetekben több csapat nyúlt már ahhoz, hogy ideiglenesen valamelyik elemző állt be a csapat mögé. A Heroic ezt nem lépi meg.

Xyp9x pedig továbbra sem tér vissza. Az Astralisnak is le kellett adnia a felállását és a dán clutch miniszter még mindig nincs a kezdő ötösben, sőt, Bubzkji sincs ott. A négyszeres Major győztes csapat a Gla1ve, Magisk, dupreeh, es3tag, device felállással lép majd szerverre.

A meghívott csapatokon túl további 5 együttes érkezik majd, nekik a zárt selejtezőből kell továbblőniük magukat. Köztük olyan csapatokat találunk, mint a mousesports, a Complexity vagy a North. Senkinek sem lesz könnyű dolga, hiszen a világ legjobbjai ellen kell majd játszaniuk, illetve több csapat már most pontlevonást kapott a játékos cserék miatt.

a DH Open Fall zárt selejtezős csapatai (forrás: dreamhack.com)

  • a Movistar Riders elveszítette RMR pontjai 40%-át, miután két játékost is cseréltek a cs_summit 6 és a DH Open Fall között
  • a North elveszítette RMR pontjai 20%-át, miután egy játékost cseréltek le a cs_summit 6 és a DH Open Fall között
  • a c0ntact gaming elveszítette RMR pontjai 40%-át, miután két játékost is cseréltek a cs_summit 6 és a DH Open Fall között
  • a Astralis elveszítette RMR pontjai 20%-át, miután egy játékost cseréltek le az ESL One: Road to Rio és a DH Open Fall között
  • a mousesports elveszítette RMR pontjai 20%-át, miután egy játékost cseréltek le a cs_summit 6 és a DH Open Fall között
  • a FaZe Clan elveszítette RMR pontjai 20%-át, miután egy játékost cseréltek le a cs_summit 6 és a DH Open Fall között

Az IEM New York október 6-tól, míg a DH Open Fall október 15-től lesz követhető az Esport1 TV kínálatában!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!