Hirdetés

Vizsgálódik az amerikai kormány a Riotnál és az Epic Gamesnél

Több játékfejlesztőt is levélben keresett meg a pénzügyminisztérium egyik alosztálya.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

ESL Pro League CSGO S12

CSGO - ESL Pro League S12 - Astralis vs. mousesports

Hirdetés

Amerikában jó ideje zajlik már egy hadjárat a kínai tech termékek ellen, az egyik első és legjellegzetesebb áldozata ennek a Huawei volt. Trump által az amerikai kormány folyamatosan ellenőrzi a keleti ország tulajdonában álló termékeket, szolgáltatásokat, elsősorban az adatkezelés módjait figyelembe véve. Most az előtérbe került fejlesztőktől, melyek között ott szerepel a League of Legendset és VALORANTot is fejlesztő Riot Games, valamint a Fortnite-ot üzemeltető Epic Games, azt szeretnék megtudni a hatóságok, hogy milyen protokoll alapján kezelik az amerikai játékosok adatait.

A Riot Games többségi tulajdonosa a kínai Tencent vállalat, az Epic Games-ben pedig 40%-os részesedéssel rendelkeznek. Az ügyet sem a játékfejlesztők, sem a pénzügyminisztérium illetékes osztálya nem kommentálta.

Nemrég láthattuk, hogy mi történik akkor, ha egy játékot kitiltanak egy országból, ugyanis India bezárta kapuit a PUBG Mobile előtt nemzetbiztonsági problémákra hivatkozva. A Tencent ekkor mintegy 42 milliárd dollárt veszített az értékéből.

Remélhetőleg az alapvetően amerikai gyökerekkel rendelkező, csak időközben kínai tulajdonba kerülő Riot Games, valamint az alapvetően amerikai többségi tulajdonban lévő Epic Games nem jut arra a sorsra, mint a PUBG Mobile.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
6 db hozzászólás
 • Bpg4444 1 hónapja
  Durva
  0 0 Válasz
 • Ghostrider 1 hónapja
  durva
  0 0 Válasz
 • csgomatthew 1 hónapja
  Wow
  0 0 Válasz
 • kiskeni 29 napja
  Várható volt, hogy átterjed a Kína üldözés más Kínához köthető cégekre is.
  0 0 Válasz
 • KoviD19 28 napja
  wow
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 25 napja
  wow
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés