Dagad a botrány a Madden NFL 21 körül - A rajongók nem tűrnek tovább

Dagad a botrány a Madden NFL 21 körül - A rajongók nem tűrnek tovább

Jó ez a Madden, csak öt éve nem változott igazán. A rajongók szerint az EA minden évben csak újracsomagolja a játékot.

Az EA egyik bejáratott módszere a játékeladásra, hogy fognak egy meglévő sportszimulátor játékot, évente fejlesztenek rajta egy kicsit, jobb esetben belepakolnak új játékmódokat és gyakorlatilag évről-évre újra eladják ugyanazt a játékot a rajongóknak. Ezzel a felfogással működik a FIFA, az NBA2K, az NHL és persze a Madden NFL is. Ezzel nincs is gond, abban az esetben, ha a játékosok, akik ebben az esetben a vevők is egyben, olyan értéket kapnak a pénzükért, ami szerintük megéri. Példának okáért, gondoljunk vissza a grafikai fejlődésre, ami a 2000-es évek elején ment végbe. Ott mindenki örömmel fizetett évente az új epizódokért, hiszen szemmel látható volt a különbség. Azonban az utóbbi években a grafika már nem tud igazán nagyot fejlődni, hiszen már-már elértük a valódi kinézetet. Ez pedig azt jelenti, hogy az extra tartalmat máshova kell pakolni. Viszont a rajongók évről-évre panaszkodnak arra, hogy az EA inkább a mikrotranakciós részeket fejleszti, mint magát a játékot. A panaszok pedig, a Madden sorozat legújabb része miatt, már olyan hangosak lettek, hogy valamit a fejlesztőknek is lépni kell.

A  sirámok nagy része arról szól, hogy a grafika ugyanaz, a játékmenet gyakorlatilag nem változott, az újdonságok pedig vagy egyáltalán nem működnek vagy tele vannak hibákkal. A grafikai és játékmeneti rész persze már évek óta forrása a rossz véleményeknek, de úgy tűnik most lett elég belőle és a játékosok egyemberként kezdték lepontozni az EA legújabb 'üdvöskéjét'. Ez pedig azt eredményezte, hogy a Metacritic oldalán a Madden NFL 21 lett az a játék, ami elérte a valaha volt legrosszabb összpontszámot.

Hogy biztos legyen a dolog, a Metacritic pontrendszer 100-ig megy, ebből a Madden, a játékosok szerint 0,3 pontot ér. Persze lehet mondani, hogy az egész még Pre-Release státuszban van. De ilyen alacsony ponttal még akkor is gond lenne, ha az egész Pre-Alphában lenne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!