Nem kell aggódni, jut mindenkinek RTX 3080-as videokártya

Nem kell aggódni, jut mindenkinek RTX 3080-as videokártya

Az NVIDIA hivatalos közleményben nyugtatta a vásárlókat.

Félresikerült rajtot vett az NVIDIA GeForce RTX 3080-as videokártyáinak forgalmazása, ugyanis pillanatok alatt elfogytak a készletek, majd megjelentek többszörös áron ezek az alkatrészek a legnagyobb online piacokon. Azóta az NVIDA bocsánatot kért, de most még ennél is tovább mentek. Megerősítették, hogy a következő két RTX 30-as grafikus kártya esetében nem kell hasonló anomáliákra számítani.

Mit ígért meg az NVIDIA?

Mivel lerabolták a vásárlók a készleteket, ezért sokan maradtak hoppon. Nekik üzente a gyártó, hogy a következő hetekben érkezik a következő nagy szállítmány, ami kiszolgálhat minden igényt. Nem számítottak ekkora érdeklődésre, annak ellenére, hogy tudták, az RTX 3080 és az októberben megjelenő RTX 3070 lehet az, ami még belefér a legtöbb játékosnál a keretbe.

Emellett azt is leszögezte a forgalmazó, hogy mindent megtesznek azért, hogy tényleg olyanok vásárolják meg a videokártyákat, akik saját felhasználás céljából teszik. A botokat és a viszonteladókat megpróbálják még jobban kiszűrni, ezzel hozzásegítik az egyszerű gamert, hogy elkölthessen több százezer forintot egyetlen hardverre. Az RTX 3090-es a legnagyobb és leggyorsabb kártyája lesz az NVIDIAnak azok közül, amelyeket kifejezetten az átlagembereknek terveztek. A megjelenési dátuma szeptember 24-e, lehet készíteni a malacperselyt, mert a 4K-ban is hasító grafikus kártyáért 500 000 Ft-nál többet kérnek majd a forgalmazók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!