Nyolc nagy LAN eseménnyel jön az ESL Pro Tour 2021-ben!

Nyolc nagy LAN eseménnyel jön az ESL Pro Tour 2021-ben!

Az új versenynaptár a játékosok és a nézők érdekeit szolgálja, legalábbis papíron.

Évek óta gond a profi CS:GO-ban, hogy túlságosan tömött a versenynaptár, ami ahhoz is vezethet, hogy akárcsak idén, később is egyre több profi ég ki a játékból és tart kényszerszünetet. Az ESL és a DreamHack tegnap jelentette be a 2021-es ESL Pro Tour dátumokat, amik többek között a kiégés elkerülését is szolgálnák, vannak viszont olyanok is, akik szerint semmivel sem lesz könnyebb jövőre.

Összesen 8 tier1 eseményt jelentettek be, ami kapásból kettővel kevesebb, mint amennyit az eredeti tervek szerint akartak. De nem ez az egyetlen újdonság. A következő év versenyeit már LAN-ra tervezik, picit megújult formulával, ami több szünetet ad a játékosoknak és a show szempontjából is kényelmesebb lesz. Eddig sok versenyt lezavartak szünet nélkül, sokszor egyetlen hét alatt., ez a jövőben nem így lesz. Több napnyi szünet lesz az egyes versenyek csoportköre és rájátszása között, ami nem csak a playoffba jutó játékosoknak kényelmesebb, de a már kiesők is hamarabb hazautazhatnak majd így.

Mindez kap majd egy teljesen új, a legmodernebb technikával felszerelt stúdiót is Európában, ami a csoportkörös meccsek helyszínéül szolgál majd a jelenlegi egészségügyi helyzetben, de akár arra is alkalmas lesz, hogy egy egész eseményt oda vigyenek, ha a koronavírus miatt le kell mondaniuk a legnagyobb arénákat.

2021 legfontosabb versenyeinek időpontjai

A játékosok egyelőre bizakodóak az új rendszert illetően, de ahogy az várható volt, a konkurens versenyszervezők, különösen a FLASHPOINT már támadja az ESL-t. Szerintük semmit sem javul majd a helyzet 2021-ben és a szféra olyan szereplői, mint a BLAST vagy éppen maga a FLASHPOINT csak még kevesebb szerepet kapnak majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!