Nem került bele női orgyilkos az AC Valhalla promó videóba, bocsánatot kért a Ubisoft

Nem került bele női orgyilkos az AC Valhalla promó videóba, bocsánatot kért a Ubisoft

Az első videót benézték, de a bocsánatkérés után javították a játék promó trailerét.

Hamarosan megjelenik az Assassin's Creed legújabb része, mely a Valhalla nevet viseli. A közelgő premier miatt a kiadó úgy gondolta egy remek kedvcsináló kis videóval csigázza fel a rajongókat, és a "penge visszatért" trailer valóban sok embernek meghozta a kedvét. Egymás után mutatták be az eddigi epizódokban feltűnt karaktereket, de a hangsúlyt a különleges csuklóra erősített fegyver kapta. Sajnos azonban nem volt felhőtlen az öröm, ugyanis a közösség egy nagyobb része nem tudott elmenni szó nélkül amellett, hogy egyetlen női assassin sem került bele a válogatásba.

Azért furcsa az eset, mert kicsit tényleg olyan, mintha szánt szándékkal mellőzték volna a másik nem képviselőit. Nem látható a videóban sem a Syndicate-es Evie Frye, sem a Valhallás Eivor női változata. A legnagyobb visszhangot pedig az kapta, hogy még Aveline de Grandpré-t, a Liberation főszereplőjét, a széria első irányítható női karakterét is kihagyták belőle. Ennek hatására a Ubisoft előbb bocsánatot kért, majd korrigálták a videót és feltöltötték újra, melyben már tényleg mindenki benne van, így néhány képkocka erejéig feltűnik az Originsből Layla Hassan és Aya, illetve az Embers kisfilmből Shao Jun is.

Ez sajnos azért kínos az Ubisoft háza tájáról, mert mostanában érdekes hírek érkeznek tőlük. Az elmúlt hónapokban a cég magasabb beosztású vezetőiről rántották le a leplet, hogy alkalmazottaik számára toxikus környezetet hoztak létre, de a szexuális zaklatások sem hiányoznak a vádak közül. Sőt, többen arról számoltak be, hogy a stúdiónál szándékosan mellőzik az Assassin's Creed női főszereplőit. Ezért már korábban bocsánatot kértek, de úgy tűnik nem sikerült tanulni a hibájukból, mindenesetre most villámgyorsan reagáltak a dologra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!