37 edző bukott le a coach buggal, köztük a FaZe és az OG edzője is

37 edző bukott le a coach buggal, köztük a FaZe és az OG edzője is

Vajon mit lép erre a Valve?

Az első edzők augusztus 31-én buktak le, már akkor is tudtuk, hogy a nagy a baj, azóta pedig csak még súlyosabb lett az egész. Egyre több és több edző bukott le a coach bug használatával, de voltak olyanok is, mint pita vagy Rejin, akik önként vallották be.

Az ESIC vagy a Esports Integrity Commission hetek óta vizsgálódott már az ügyben, most pedig, kevesebb mint egy hónappal az első esetek nyilvánosságra kerülése után itt a frissített névsor. Közzétették azon edzők listáját, akik akár csak egyetlen körig is használták a coach bugot. Közel százezer, 99.650 demót kell átvizsgálniuk, ez idő alatt ennek a 20%-át sikerült.

De már így is sokkal több esetet találtak, mint amennyi egészséges lett volna. Jelenleg 37 edzőről bizonyosodott be, hogy csaltak a coach bug használatával. A nevek többsége az alsóbb kategóriákból lehet ismerős, de megtaláljuk köztük RobbaNt is, aki 3 évig erősítette a FaZe-t, illetve az OG jeleni edzője, ruggah is lebukott. Előbbi az Astralis ellen csalt még 2017-ben, utóbbi pedig 2016-ban, de akkor még nem az OG, hanem a Dignitas edzője volt. A teljes listát ITT éritek el.

Mind a 37 edző megkapta büntetését, a kérdés csak az, hogy mennyi lesz még, illetve mit lép erre a Valve. Külön eltiltást kapnak majd a Valve-tól? Esetleg teljesen megszüntetik az edzők munkáját?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!