Nagyobb a gond, mint hittük - Egészen 2015-ig vezethető vissza a coach bug

Nagyobb a gond, mint hittük - Egészen 2015-ig vezethető vissza a coach bug

Benne van a pakliban, hogy az összes edző elveszíti a munkáját, a tisztességesek is.

Nemrég átvettük, hogy mit is tudunk eddig a coach bugról. Honnan indult? Hány edzőt bannoltak eddig miatta? Bár találgatások vannak a jövőről, biztosra senki sem tudja, hogy mit hoz majd a botrány vége, közbelép-e majd a Valve.

Napról napra több információnk van a botránnyal kapcsolatban, a legújabbak szerint pedig sokkal nagyobb a gond, mint ahogy azt eddig hittük. Az ESEA egyik munkatársa, Steve Dudenhoeffer kiderítette, hogy a coach bug használata vagyis a csaló edzők ügye egészen 2015 őszéig vezethető vissza.

Ezt azt jelenti, hogy a még mindig folyamatban lévő vizsgálatokon túl, sokkal több edző, sokkal több csapat lehet érintett az ügyben. 2015 óta csalnának a csapatok? Ráadásul nem csak alsóbb kategóriákban, de a legmagasabb szinten is? Óriási érvágás lenne a játéknak ez a forgatókönyv, hiszen ez egyben azt is jelentené, hogy hiába jelentette például a bugot pita is évekkel ezelőtt, a Valve félvállról vette az egészet és nem tette meg a szükséges lépéseket a csalás elkerülése érdekében.

Márpedig ez a legfontosabb kérdés most. Vajon hogyan reagál erre az egészre a Valve? Erre kereste és valószínűleg még keresi is a választ Richard Lewis is, aki a Dexerto videójában foglalta össze a botrány részleteit és nem mellesleg számos érdekes feltevése is volt.

Ahogy azt tudjuk, a Valve már bőven vizsgálja a coach bug eseteket, de a végleges lépést csak akkor teszik majd meg, ha már teljes képet kaptak az esetről. Lewis szerint ez a lépés nem lesz más, mint, hogy betiltják az edzőket. Jobb esetben csak a saját, a Valve által szponzorált eseményekről, de az online éra miatt, aminek megjósolhatatlan a vége, benne van a pakliban, hogy minden egyes versenyről búcsúznia kell az edzőknek.

Évekkel ezelőtt szankcionálták utoljára az edzőket, akkor elvették tőlük a folyamatos kommunikáció lehetőségét, most pedig végképp kitilthatják őket a versenyekről. És a dolog még nem ér itt véget. Edzők nélkül átalakulhat a most ismert CS:GO, de örüljünk ha ennyivel megússzuk.

A csalás puszta tényén túl ugyanis nem elhanyagolhatóak a fogadások sem. Ahogy arról Richard Lewis is beszél, dollármilliók cserélnek gazdát egy olyan fogadási rendszerben, amiről mindeddig azt hitték az emberek, hogy a fair play jegyében zajlik. Mindeközben viszont a legnagyobb csapatok edzői is csalással juthattok hozzá különböző eredményekhez. Meglátjuk mit hoz a jövő, az biztos, hogy jelenleg vékony jégen táncol a Valve és a Counter-Strike. Könnyen lehet, hogy az igazi "CS:GO killer" nem a PUBG és nem a VALORANT, hanem a CS:GO maga.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép forrása: readtldr.gg

Kövess Minket!