Kjaerbye vs NBK - Ilyen volt az IEM New York EU döntője a szerveren és Twitteren

Kjaerbye vs NBK - Ilyen volt az IEM New York EU döntője a szerveren és Twitteren

Reményt kaptak a FaZe szurkolók, de ezt a szintet meg is kell majd tartania NiKoéknak.

OrobeRto mémje most aktuálisabb mint valaha, a FaZe rácáfolt az eddigi hónapok teljesítményére és brutális játékkal nyerte meg a 2020-as IEM New York európai versenyét. Pedig a csoportkörben az OG simán verte őket, a döntő viszont már teljesen más képet festett a két csapatról.

Már az sem volt kis munka, hogy a BIG és a Heroic csapatával szemben jutott a rájátszásba a FaZe, de ott a kétkedők még ráfoghatták arra a végeredményeket, hogy mindkét csapat rettentően rosszul játszott, rengeteg hibával. A FaZe vs Vitality meccsen ezt már nem lehetett elmondani, mégis simán nyert a FaZe, és az OG sem okozott gondot nekik.

Ha ránézünk a végeredményre, akkor egy sima 3-0 végeredményű meccset látunk, de valójában rettentően izgalmas volt a tegnapi döntő. Különösen az első és a harmadik pálya, hiszen Mirage-on és Dust2-n sokáig benne volt a pakliban az OG győzelem. Egészen elképesztő volt, hogy a FaZe mennyire nem tudta megvédeni Mirage B lerakóját, tízből kilenc alkalommal az OG betámadta azt és meg is nyerték a kört. Ettől függetlenül a pálya csak a második hosszabbításban, összesen 42 kör után dőlt el.

Infernon kellett volna az OG-nak szépítenie, de ez annyira elmaradt, hogy igazából nem is nagyon láttuk az OG játékosait a pályán. 16-5-re nyert a FaZe Aleksibék egyik legjobb pályáján, ami ha nem is mutatták, biztos, hogy megtörte az OG játékosait. Dust2-n azért még életben tartották a reményt, legalábbis az első félidőben. 8-7-re hozták az első játékrészt, a FaZe védelme ellen azonban nem tudtak mit tenni.

Három kört tudtak csak betámadni, így a FaZe összességében 3-0-ra nyerte meg a döntőt. Hónapok óta nem láttuk őket ilyen jó formában, de most kérdéses, hogy vajon tudják-e ezt a szintet tartani? A hab a tortán pedig NBK és Kjaerbye párharca volt, akik nem csak a pályákon találtak rendszeresen egymásra, de Twitteren is egymást szapulták, hogy vajon melyikük a rosszabb.

Az IEM New York EU divíziója ezzel véget ért, de aggodalomra semmi ok, nem maradunk profi CS:GO nélkül. Az NA meccsek holnap folytatódnak, később ránézünk majd a CIS csapatokra is, illetve csütörtöktől kezdődik a DreamHack Open Fall, ahol az európai alakulatok gyűjthetik be utolsó RMR pontjaikat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!