Maratoni nappal indult a DH Open Fall, és ez még csak a kezdet volt

Maratoni nappal indult a DH Open Fall, és ez még csak a kezdet volt

Ma már lesznek csapatok, akik kiesnek a játékból.

Ha minden DreamHack Open Fall meccs olyan lesz, mint a tegnapi három, akkor tényleg nem lesz okunk panaszra. Voltak persze nagyon egyértelmű meccsek, de szerencsére streamen pont kifogtuk a legizgalmasabbakat.

A Vitality és a mousesports kezdte a napot, a francia szurkolók legnagyobb örömére. Nuke-on szinte esélye sem volt a mouznak és Dust2-n se sok. Utóbbin azért volt néhány szép körük és úgy tűnt, hogy még 14-5-ről is vissza tudnak zárkózni a Vitality mögé, végül franciák pontot tettek a meccs végére és játszi könnyedséggel gázoltak át a mouz csapatán. Véget ért volna a rózsaszínködös időszak a mouznál és már sokkal több munkát kell belefektetniük, mint Bymas friss leigazolásakor? A tegnapi meccs alapján úgy tűnik igen.

Az Esport1 TV kommentátora, Katona "STRICKEN" Patrik szokta mondogatni, hogy a fnatic szabálya az, hogy minden esetben el kell bukniuk az első pályát, aztán vagy elveszítik az egész meccset vagy parádés módon visszahozzák 2-1-es győzelemre. Ezúttal az utóbbi történt. Mirage-on szinte közük sem volt a játékhoz, de Trainen és Infernon már remekül játszottak, pedig egyik pálya sem rossz az OG oldalán sem. Mintha egy kisebb hullámvölgybe került volna az OG, az IEM New York döntője után, most a DreamHack Open Fall nyitómeccsét is elveszítették.

a DreamHack Open Fall összes tegnapi meccsének eredménye (forrás: hltv.org)

A nap végén pedig jött az igazi dán rangadó, a HLTV ranglista első és második csapatával. Tekintve, hogy mennyire rossz volt az utóbbi pár meccsén a Heroic, sima Astralis győzelmet várt mindenki. Végül be is következett, de koránt sem volt sima. Az első pályát, Vertigot maratoni hosszúságúra nyújtották. Négyszeres hosszabbításban dőlt csak el a pálya, végül 28-24-re nyertek device-ék.

Trainen vissza tudott vágni a Heroic, brutális volt a védelmük, a stabil első félidő után pedig már magabiztosan nyerték meg a pályát. Infernon dőlt el a küzdelem, akkor már körülbelül 4 órája tartott a meccs. Rettentően szoros volt a decider, de végül ez is az Astralis győzelmét hozta, így ők kapták meg a meccsért járó 3 pontot.

A DreamHack Open Fall mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!