18

Elmúltál már 18 éves?


/

Beperelte a Nintendo, nevet kellett váltania a felnőtt filmes TikTok influencernek

A névváltás mellett további szankciókkal is sújtották a lányt.

Különös helyzetbe került az 1,9 millió követővel rendelkező TikTok sztár, amikor peres útra terelte az ügyét a Nintendo. A japán videójátékokkal foglalkozó mamutcég kifogásolta, hogy felnőtt filmes tartalmakat is gyárt a "Pokeprincxss" névre keresztelt influencer. Jogi úton érvényesítették szándékukat, hogy a lány változtassa meg úgy a felhasználói fiókjának az elnevezését, hogy az ne kerülhessen kapcsolatba a Pokémon kifejezéssel.

Nem kellett sokat várni, Pokeprincxss innentől a múlté, mostantól Digitalprincxss néven lehet megtalálni több platformon a streamert. A névváltás nem volt elég a Nintendónak, sikerült kiharcolnia a cégnek, hogy a jogvédett termékekből származó bevételt fizesse vissza annak, aki birtokolja ezeket a jogokat. Magyarul az összes Pokémon mintás póló, pulcsi és más termék után, amelyet eladott Digitalprincxss, a befolyt összeget át kell utalnia a Nintendónak. Utóbbi megkeresés abban a tekintetben érthetetlen, hogy milliónyi pokémonos cucc kering az interneten, amiket bárki megvásárolhat.

Természetesen a névváltást meglovagolta a sztár, az összes közösségi média oldalán osztja meg a tartalmakat, amelyekben elmagyarázza, hogy mi történt vele valójában. A per ellenére nem változott meg a véleménye a japán céggel kapcsolatban, továbbra is imádja az összes terméküket és örökké támogatja őket, történjen bármi. Kifejezetten örül annak, hogy sikerült felkeltenie a Nintendo érdeklődését, de természetesen elismeri, hogy hibázott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!