Hivatalos: Nem érkeznek a jövőben új tartalmak a StarCraft II-höz

Nem kell temetni a játékot, egyszerűen csak másra fókuszálnak a fejlesztők.

Szomorú napra ébredhettek a StarCraft II rajongói, ugyanis a Blizzard bejelentette, hogy nem készítenek több új tartalmat a világ egyik leghíresebb RTS-éhez. 2010-ben a Wings Of Libertyvel indult hódító útjára a legendás sorozat számozott folytatása, azóta kapott két kiegészítőt és megannyi extra kontentet. Az új tartalmak előállítása helyett másra helyezik a fókuszt a csapatnál, a szezonváltásokra és a játékegyensúly megteremtésére fordítanak nagyobb figyelmet.

Rob Bridenbecker kifejtette, hogy a játékon belüli vásárlással megszerezhető extrák sem bővülnek tovább. A Commanderek és War Chestek extra kozmetikai lehetőségeket jelentettek a játékosok számára, nem véletlen jutott el a ez a széria a hatodik kiadásig. Hogy milyen játékokra helyezheti a hangsúlyt a jövőben a Blizzard, miután elvonják az erőforrásokat a világ legnépszerűbb RTS e-sportjátékától? Ezt a kérdést egyetlen Blizzard alkalmazott sem szeretné megválaszolni, ezért csak találgatni lehet. Az Overwatch 2-vel biztosan foglalkoznak, a Diablo IV-ről folyamatosan jönnek az újabb és újabb információk, de ott van még a Diablo: Immortal és a megcsúszott World of Warcraft: Shadowlands.

Jövő februárban még több részlet kiderülhet a Blizzard jelenlegi és későbbi projektjeiről, ugyanis február 19-20-án megrendezik a BlizzCont teljesen online keretek között. A BlizzConline-ról a bejelentések biztosan nem maradnak el, de az eddigi tapasztalatok alapján nem garantálja semmi, hogy kész játék kerüljön ki a közeljövőben a programozók kezei közül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!