A magyar e-sport fejlesztése a célunk - Flash interjú

A magyar CS:GO kiemelt alakja e-sport podcastat indított EsportLabor néven.

Interjúban faggatunk Bea "flash" Viktort legújabb projektjéről az EsportLabor-ről. Nem tétlenkedik azóta sem, hogy már nem egyengeti a Budapest Five útján, ugyanis hiánypótló beszélgetős műsort készít többedmagával. Podcast műsora heti többször is jelentkezik, attól függően, hogy milyen fontosabb hírekre érdemes reflektálni.

Hogy jött az ötlet, hogy Podcast műsort csinálj?

Mindig is próbáltam játékosként és edzőként a legtöbbet kihozni magamból, ehhez nekem óriási segítség volt a sok podcast. Legyen az CS prokkal, vagy sportpszichológusokkal. Emellett szeretem nagyon az NBA-t is, amiről szintén sok műsort hallgatok. Szerintem egy nagyon jó formája annak, hogy fejlődjön az ember, vagy csak informálódjon arról ami érdekli. Nekem a műsor készítésben vagy a vezetésében semmilyen tapasztalatom nincs, viszont az e-sportot nagyon mélyen ismerem, ezért úgy gondoltam érdekelné az embereket, ha megosztanám a gondolataim ezekkel kapcsolatban, és a legjobb módja ennek a podcast.

Hogyan tevődik össze az EsportLabor?

Andráson kívül van egy designerünk, aki nem más mint Szoboszlai “szodani” Dániel, nagyon szépen dolgozik és rendkívül megbízható. Mivel én leginkább az e-sportban vagyok jártas, van egy talán tanácsadónak nevezhető segítőm, aki nem más, mint Kovács “boE” Richárd, akinek van tapasztalata műsor készítésben, és a videós arculati elemeket is rá lehet bízni.

Ez egy ideiglenes unaloműző a számodra, vagy hosszabb távú terveid is vannak a műsorral?

Természetesen hosszú távú terveink vannak, legfőképp a magyar e-sport fejlődése minden formában.  Egyébként unaloműző hatása is van ha belegondolok, mert nagyon sok munka van vele a műsoron kívül is. Először is a branding, közösségi média kezelése, ezzel kapcsolatban ötletelés. Témák kitalálása, vendégek meghívása és időpontegyeztetés. OBS beállítás, arculat rendezése az élő Twitch adásra. Aztán vágás, feltöltés YouTubera a videót és Spotifyra a hanganyagot.

Az első visszajelzések nagyon pozitívak. Mit gondolsz miért kedvelik az Esport Labort ilyen korán már ilyen sokan?

Szerintem az erősségünk az aktualitás, friss történésekkel dolgozunk. Emellett az, hogy személyes profi e-sport tapasztalattal rendelkezve csináljuk, és szerintem tetszik a nézőknek / hallgatóknak, hogy mindent elmagyarázunk és segítünk nekik látni azt, amit amúgy nem látnának nélkülünk.

Állandó műsorvezetőtársad  Fercsák “coolio” András. Miért pont őt választottad?

Coolio hasonlóképpen alaposan követi a CSGO-t mint én, csak ő kicsit kevesebb ideje. Nagyon okos, és megérti azokat a dolgokat amik történnek. Szeretek vele alapból is az esportról beszélgetni, ezek az 1 órás részek csak úgy elrepülnek mellette. András nagyon megbízható és örülök ,hogy neki is van kedve csinálni ezt velem. A podcast ötlete egyébként közös volt még pár hónappal ezelőtt.

Volt már vendégként Bárányos “bzt” Renátó, akivel a VALORANT-ról beszélgettetek. Milyen témák és milyen vendégek várhatók még a jövőben? Mennyire várhatók például vitát generáló, megosztó témák?

Bzt kiváló vendég volt, nagyon élveztem a beszélgetést. Ezúton is köszönöm neki, hogy részt vett az előző adásban. Rengeteg téma várható még. Az egész podcast a CS-re fókuszál legfőképp, de mindig lesz 1-1 másik játék is ami szóba jön, azért is EsportLabor a neve. Témákat illetően pedig lesz sok olyan tartalom amit több játékban is használni tudnak a nézők. Eredetileg magyar nyelvű a podcast, viszont már most be van tervezve sok külföldi rész is. Velük előre felvett anyag lesz, ami megjelenik majd YouTubeon és Spotifyon. YouTubeon ezt majd felirattal lehet megtekinteni. Várhatóak megosztó témák is, amint van rá lehetőség, nem fogjuk kerülni az ilyet.

Kövessétek az EsportLabort, mert rengeteg érdekes témával és vendéggel készülnek flashék, a soron következő Lengyel "Draulon" Balázs lesz, aki a BIG digitális igazgatója.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!