Hirdetés

"A Valve úgy tűnik, nem foglalkozik a játékkal" - ZywOo

Az online versenyek miatt az interjúk is megcsappantak, szerencsére egyre inkább kezdik pótolni azokat.

Hirdetés

A Vitality parádés játékkal verte tegnap az Astralis csapatát, így ők már biztosan a döntőben vannak. A játékosok a Vitality gyakorló központjából játszanak már napok óta, ahol a játék mellett még interjúkra is jut idő. A napokban ZywOo-val készült egy roppant érdekes beszélgetés, amiből többek között az is kiderült, hogy 2019 legjobb játékosának rémisztőbb egy mezei interjú, mint bármilyen döntő az Astralis ellen. Ebből az interjúból szemezgettünk.

Úgy tudom, hogy 16 évesen már folyamatosan gyakoroltál a különböző versenyekre. Nehéz volt egyszerre beindítani a CS karriered és még mellette iskolába is járni?

"Sokszor voltam fáradt. Reggel 8-tól est 6-ig iskolában voltam, 6:15-re hazaértem, 7 órától pedig gyakoroltunk. Házifeladatokra esélyem sem volt, a táskám álltalában a lépcső alján hevert eldobva, egész másnap reggelig. Este 7-től álltalában éjfélig gyakoroltunk."

Milyen volt a Vitality-hez csatlakozni? Ha jól tudom, akkor nagyon szerettek volna téged megszerezni, bármit kifizettek volna, hogy a csapat tagja légy. Hogyan reagáltál erre?

"A Vitality volt az első, akik megkerestek. Miután befejeztem a középiskolát, mindenki tudta, hogy elérhető vagyok. Több ajánlatott is kaptam, de a Vitality volt az egyedüli francia csapat. Nem akartam nemzetközi csapatba menni, mert az angolom borzasztó. Ez volt az egyetlen esélyem és persze a legjobb esélyem is. Látva, hogy kik játszottak már akkor is a csapatban, egy álmom vált valóra."

Befolyásolta a teljesítményedet bármilyen irányba az, hogy immáron egy profi csapatban játszottál?

"Nemigazán. Mindig is úgy álltam hozzá, hogy nem számít semmi, csak az, hogy a saját játékomat tudjam játszani. Ha színpadon is vagyok, egyedül a monitorom létezik és persze a csapat, akiket hallok, semmi más."

Hogy néz ki most a Vitality gyakorlása? Anélkül, hogy elárulnál bármilyen titkot.

"Délelőtt 10:00 - 10:30 körül kezdünk. Beugrunk egy szerverre és elsőként átbeszélünk néhány dolgot. Dél körül ebéd, aztán délután 1-től 6-ig játszunk, gyakorlunk. Hat óra után pedig kész vagyunk, mindenki megy a dolgára. Én személy szerint sokszor játszok más játékokkal, Rocket League-gel vagy akár a Warzone-nal."

Hogyan éled meg ezt az egész online érát?

"Mindig is figyeltem arra, hogy mentálisan tökéletes legyek. Nem lógok Twitteren és Instagramon sem, mert ha veszítünk, akkor ott támadnak a leginkább. Ha mégis látok egy-két beszólást, akkor egyszerűen semmibe veszem. Nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal, semmi jelentőségük sincs."

Milyen jövőt jósolsz a CS:GO-nak? Főleg most, hogy a VALORANT is bejött a képbe. 

"Úgy gondolom, hogy valamit tennie kell majd a Valve-nak. Sok játékos pártolt el a CS:GO-tól, a Valve pedig úgy tűnik, nem foglalkozik a játékkal."

Te elégedett vagy a játék jelenlegi formájával?

"Az AUG és a Krieg meta borzasztó volt, mindkettő nagyon OP volt mégis 6 hónapba telt míg jött a nerf. Mindig sokat kell várnunk az ilyenekre. Nem tudom, hogy a Valve inkább az átlag játékosokat részesíti előnyben, vagy csak szimplán ennyire félvállról veszik a dolgokat."

Melyik a kedvenc győzelmed? Melyik volt a legemlékezetesebb LAN-od?

"Amikor tavaly 20 ezer ember előtt nyertünk Kölnben, az Astralis ellen. Elmondhatatlan élmény volt. Amúgy sem vagyok túl bőbeszédű, de akkor teljes csöndben voltam. A tény, hogy a világ legjobbját, az Astralist győztük le és, hogy a tömeg ennyire velünk volt, az volt a legjobb."

A teljes videós interjút itt nézhetitek meg, francia nyelven, angol felirattal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
4 db hozzászólás
 • k1n0N 1 hónapja
  Ez jó volt!
  0 0 Válasz
 • FncKAI 1 hónapja
  !
  0 0 Válasz
 • Zoliwokhelo 1 hónapja
  érdekes
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 1 hónapja
  GG zywoo a vitality legjobbja.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés