Négyből semmi - Egyszerűen képtelen a Vitality döntőt nyerni

Négyből semmi - Egyszerűen képtelen a Vitality döntőt nyerni

Maratoni adással, dupla döntővel zárult a hétvége.

Ennél jobb és pörgősebb vasárnapot keresve sem találhattak volna a CS:GO szerelmesei. Két Bo5-ös döntő is volt egymás után, négy remek csapattal és tengernyi izgalommal. Nézzük milyen volt az IEM New York CIS és a DreamHack Open Fall döntője!

IEM New York CIS

Meglepetésből nem volt hiány. Míg a Virtus.pro döntőbe jutására lehetett számítani, addig a Nemiga remek játékára aligha. A csoportkörben még meglehetősen felemás teljesítményt nyújtottak, de aztán a rájátszásban megjött az igazi énjük. 2-0-ra nyertek a forZe, majd 2-0-ra a Spirit ellen is. A VP-vel szemben viszont már nem tudták megismételni a korábbi eredményeiket. A legközelebb Infernon voltak a győzelemhez, de még ott is 16-13-ra nyert a Virtus.pro, pedig a félidőben még 12-3-ra vezetett a Nemiga. 

3-0-ra nyert a végül a VP, egy sokszor izgalmas, de összességében egyhangú meccsen. Ráadásul Jame és csapata abszolút veretlenül zárták az IEM New York versenyét. Hét meccsből hetet nyertek és pályát is csak két alkalommal veszítettek. A CIS régió úgy tűnik már nem kihívás a csapatnak, de vajon mi a helyzet az EU-val és az NA-val? Vajon ellenük is megállná a helyét a jelenlegi Virtus.pro?

DreamHack Open Fall

Negyedik alkalom volt már idén, hogy a Vitality a döntőbe lőtte magát egy versenyen, a Heroicnak ez volt a második. A különbség, hogy a dánok két döntőből egyet behúztak, míg a franciák már a negyediket bukták. Ismét végigverték az egész mezőnyt, ZywOo ismét páratlanul játszott, de a döntőben ismét elvéreztek. Pedig a végsőkig küzdött mind a két csapat, a Heroic parádés volt és bár kikapott a Vitality, így is remekül játszottak.

Mind az öt pályára szüksége volt a csapatoknak, ráadásul kettőn a hosszabbítás is kellett. Az egész döntő alatt oda-vissza pattogott a labda, de a legfontosabb pillanatban a Heroic volt az a csapat, amelyik le is tudta csapni azt. Mirage-on dőlt el a meccs, ahol az első játékrészben még tartani tudta magát a Vitality (öt kört támadtak be), CT-ben viszont elfogytak. Este 6 órakor kezdődött a meccs, Mirage már átnyúlt a ma hajnali órákig, de a Heroic még így is olyan brutális támadásokat tudott játszani, amire nem volt válasza az apEX vezette Vitalitynek.

Az egész Heroic remekül játszott, cadiaNt azonban még így is a többiek fölé lehet emelni. A dán AWP-s a csapat irányítója is egyben és sokadjára láttuk már, hogy parádésan igazgatja a többieket, miközben az AWP-t is hibátlanul forgatja. 120-at pakolt a franciákra öt pálya alatt, ebből csak Mireage-on lőtt 30-at.

Összességében 3-2-re nyert a Heroic, bebiztosították maguknak a belépőt  a következő Majorre, a ma esti HLTV ranglista frissítés után pedig már vitathatatlanul a világ legjobbja lesznek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!