Kéthetes büntetést kapott az Epic Gamestől a Fortnite Duo világbajnok, Aqua

Eleinte egyáltalán nem volt tiszta, hogy mi is történik, miért kapott pontosan büntetést a játékos, nemrég viszont ő maga tisztázta a helyzetet.

Amikor a Fortnite belépett az e-sport játékok kategóriájába, akkor az Epic Games-nek rengeteg alapszabályt kellett lefektetnie, hogy a dolgok fair módon menjenek, senkinek semmilyen érdeke ne sérüljön. Ezeket a szabályokat pedig bizony keményen be is tartják, különféle szintű büntetéseket kapnak azok, akik áthágják őket.

Most a 2019-es világbajnokság Duo nyertese, Aqua -aki Nyhroxszal közösen emelhette magasba tavaly a világbajnoki serleget- két hetes kompetitív eltiltást kapott az Epic Gamestől, ami azt jelenti, hogy nem vehet részt csapatával az FNCS legfontosabb mérkőzésein, a Heatek találkozóin és a döntőben sem. Eleinte sok volt a kérdőjel, hogy miért is történt ez, felmerült az is, hogy Aqua stream snipeolt, illetve, hogy az egész csapatot banolták a versenyről. Végül Aqua nemrég tiszta vizet öntött a pohárba.

Eleinte figyelmeztetést kapott az Epictől, amiért az FNCS week 3 döntőjében kilépett, mielőtt még befejezhették volna őt, így pontot vett el az ellenfelétől. Az Epic erre általában különösen érzékeny. Majd erre rájött az is, hogy a szituációt parodizálva néhány mémet is megosztott Twitter oldalán, így a figyelmeztetésből 14 napos ban lett.

A Liquid játékosa, Stretch szerint az Epic Games egyértelműen példát statuált Aquával, hírnévvel nem rendelkező játékosok ugyanis nagyon gyakran csinálják ugyanezt, büntetést viszont sosem kapnak.

Aqua csapata, a COOLER Esports nem tett nyilatkozatot azóta, hogy megtudták a büntetés pontos okát, feltehetően nem rakja zsebre Aqua a beszélgetést a menedzsmenttel, további büntetésre viszont nem feltétlenül kell számítania, ez a helyzet a karrierjét tönkre tenni nem fogja.

Szerinted Aqua jogosan kapott 14 napos eltiltást?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Aqua jogosan kapott 14 napos eltiltást?