A BLAST tette meg az első biztonsági lépést a coach bug botrány miatt

A BLAST tette meg az első biztonsági lépést a coach bug botrány miatt

Új szabályokat hoztak a szervezők.

A coach bug körüli botrány nem igazán látszik csitulni, most éppen a forZe csapatát támadják, amiért felvették zoneRt. Valószínűleg évekig látjuk majd még a coach bug hatásait, hiszen a Valve változásokat ígért, de kiemelték, hogy idő kell hozzá.

A BLAST viszont nem várt tovább, ők már megtették az első lépést. Tegnap vette kezdetét a BLAST Premier Fall, ahol már egy módosított szabálykönyv lépett életbe. Az új szabályok pedig egyértelműen az esetleges coach bug használatot akarják megelőzni.

Egyrészt minden edzőnek streamelnie kell egy külön Discord szerverre a saját POV-ját, amit folyamatosan ellenőriznek az adminok. Másrészt pedig minden edzőnek futtatnia kell a MOss Anti-Cheat programot a gépén, ami folyamatosan információkat küld az edzők játékon belüli tevékenységéről.

"Ez sem egy tökéletes rendszer, de remek előrelépés annak érdekében, hogy megőrizzük az online meccsek sértetlenségét. És persze sokkal több bizonyítékot ad a rendszer egy esetleges vizsgálathoz." - mondta Robert Mulgan, a BLAST e-sportért felelős menedzsere.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!