Cserére készülhet a G2 az átigazolási szezonban

Cserére készülhet a G2 az átigazolási szezonban

Még el se kezdődött, de már ég az átigazolási piac, íme a legforróbb pletykák.

Eltelt egy újabb profi év, a szombat délelőtt rajtoló League of Legends világbajnoki döntővel hivatalosan is véget ér az idei profi évad. A legizgalmasabb téma az e-sport rajongói számára ebben az időszakban azonban nem az új szezon megjelenése, és nem is az, hogy mik lesznek az idei vb győztes skinek, hanem a hivatalos átigazolási időszak, amely november közepén kezdődik. Persze a csapatok hivatalosan új igazolásokat csak novemberben jelenthetnek be, pletyka már most akad dögivel, ezek közül hoztuk el nektek a legjobbat.

Előre leszögeznénk, ezek egyelőre egyszerű pletykák, de eljátszottunk a gondolattal, hogy lehet-e valóságalapjuk és ha igen, miért, és mi várható.

Mi lesz veled, G2?

A kérdés, ami az egész észak-amerikai és európai átigazolási piacot befolyásolhatja: mi lesz a világbajnokságon Top4-ig menetelő G2-val? A játékosoknak az erre nyilvántartott adatbázis szerint 2022-ig szerződésük van a csapattal, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne kivásárolni őket, vagy nem mehetnének kölcsönbe játszani valahova. Ocelote arról híres, hogy már akkor hozzányúl a csapathoz, amikor még kívülről nem látszik semmi jel, és inkább proaktívan, mintsem reaktívan cserél, ez most is megtörténhet, elvégre ez a csapat – bár Európában évek óta nincs legyőzőjük - vb-t még mindig nem tudott nyerni, ami azt jelzi, hogy valahol változtatni kell.

A legforróbb pletyka a csapat körül azt a játékost érinti, aki a kezdetektől alapember, ő nem más, mint Perkz. A horvát szupersztár idei éve jó volt, de nem elég jó. A tavalyi meta, ahol lövész pozícióban inkább AP Carry hősökkel játszottak, érthetően sokkal jobban feküdt neki, de az idei nyári és vb meta sokkal inkább egy „hagyományos” ADC-t kívánt, és habár Perkz jó volt, a mides rutinja nem jelentett különbséget a javára ellenfelei ellen.

A híresztelések szerint Perkz jelezte, hogy jobban érezné magát jövőre a középső ösvényen, és itt kezdődik a pletyka cunami: Európa és Észak-Amerika is ki van éhezve egy jó midesre. Európában a nagy rivális Fnatic elküldeni készül Nemesist, aki lássuk be, a leggyengébb láncszeme volt a csapatnak a világbajnokságon, míg Észak-Amerikában a visszavonult Bjergsen megüresedett helyét kellene feltöltenie a TSM-nek, hogy a 0-6-os csoportkörnél életképesebbek legyenek jövőre.

Egy másik pletyka szerint viszont pont, hogy Perkz maradna a középső ösvényen, és Caps menne – feltehetően vissza ahhoz a csapathoz, amelyik felfedezte: a Fnatichoz. Ha ez megtörténik, az a Fnaticnak óriási siker lenne, hiszen a többi ösvényen most nagyjából rendben vannak, és Caps kapna egy agresszív junglert Selfmade személyében, aki akár ki is tudná szolgálni. Ez esetben Perkz megy midre, a helyére pedig az SK-ből érkezhetne az idei év meglepetés lövésze, Crownshot, hogy Mikyxszel együtt megalkossák a szlovén sztárduót a G2 alsó ösvényén.

Arra kicsi az esély, hogy akár Perkzt, akár Capst elviszi a TSM, a pénz és az, hogy LCS címük nincs még, lehet mindössze az a két érv, amiért bármelyik játékost el lehetne csábítani, de valljuk be, ezek a srácok inkább nyernének már vb-t, minthogy kicsivel több pénzt keressenek.

A G2 Ocelote-tal az élen persze tagad mindent, de hát pont ezt tették CS:GO-ban NiKo esetében is, és mind tudjuk, mi lett a vége.

Nem véletlenül ég lázban mindenki a G2-s pletykáktól, ha két év után cserélne Európa szupercsapata, az alapjaiban változtatná meg az erőviszonyokat az LEC-ben.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a történet vége. Ti mit tippeltek? Szavazzatok lent!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL megyei döntői. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Változtatni fog a G2 a LoL csapaton az átigazolási szezonban?

  • 79 %
  • 21 %