Hirdetés

Saját zenéje miatt bannolták a DragonForce gitárosát Twitchről

A banhammer nem válogat, még akkor sem, ha a saját zenédet játszod.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben azon esetek száma Twitchen, amikor valakit a DMCA, vagyis a szerzői jogok megsértése miatt bannoltak. A legtöbbször ez a zenék miatt történik meg, de mivel ez mindig is szürke-zóna volt a Twitchen, eddig nem nagyon bajlódott vele se az oldal, sem a streamerek.

Most viszont mindenki veszettül törli a VODokat és a klipeket, mert a Twich már azokat is ellenőrzi és könyörtelenül le is csap ha kell. Így történt ez például itthon a TheVR-ral és még világszerte sok ezer streamerrel. Ez persze valahol érthető is, a szabály az szabály, azt viszont kevesen fogadják el, hogy a Twitch kérés és előzetes figyelmeztetés nélkül is törli egyesek tartalmait. Most pedig volt egy olyan eset is, ami eléggé nevetségessé teszi a DMCA körüli hercehurcát.

A legendás DragonForce power metal együttest biztosan sokan ismeritek, ha mást nem, akkor a Through the Fire and Flames című számukat, amit eljátszhattunk a Rock Band és a Guitar Hero játékokban is. Herman Li, a felállás gitárosa szaladt bele a DMCA banba a napokban, méghozzá a saját zenéje miatt. Bizony, a Twitch bannolta a DragonForce gitárosát a DragonForce zenéje miatt. Mindenkinek hagyok időt, míg feldolgozza az információkat.
Az pedig már csak a hab a tortán, hogy Li pont pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy a DragonForce legutóbbi 3 albumát nyugodtan játszhatja, hallgathatja mindenki, nem kell aggódniuk a DMCA követelések miatt. A hongkongi zenész azóta sem kapta vissza a csatornáját és Twitch helyett inkább YouTube-on streamelt az elmúlt pár napban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
4 db hozzászólás
 • nagyonjo33 5 hónapja
  Hogy képzeli hogy meg lopja saját magát azzal, hogy illegálisan lejátssza a saját zenéjét XD
  0 0 Válasz
  • conyfps 5 hónapja nagyonjo33
   xd
   0 0 Válasz
 • Komojtalan 5 hónapja
  Sajnos ez nem így működik. Pl. játszod a saját zenédet, ezért be kell fizetned 20 Forintot és év végén jó esetben visszakapsz 5 Forintot. Vagy lehet ingyenessé tenni, de akkor nem jár semmi.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 5 hónapja
  wow
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés