Egyként ünnepli a közösség a ma 20 éves Counter-Strike 1.0-t

Egyként ünnepli a közösség a ma 20 éves Counter-Strike 1.0-t

Te mikor játszottál először a Counter-Strike-kal?

Eléggé trükkös, már-már zavaró lehet, hogy most akkor hány éves is a CS. A CS:GO idén nyáron ünnepelte a 8. születésnapját, a Counter-Strike pedig tavaly ősszel töltötte be a húszat, akkor kaptuk meg a CS20 ládát is. Ennek ellenére most mégis egy újabb 20. évfordulót ünneplünk.

De nem a CS 20. születésnapját, "csak" a CS 1.0 megjelenésének 20. évfordulóját. Pontosan 20 éve lépett túl a béta fázison a játék és jelent meg az 1.0-s verzió, ami persze nem sokáig maradt 1.0, de mégis nagy mérföldkő volt a Counter-Strike életében.

Ami anno egy könnyed Half-Life modként kezdte, az mára a világ egyik legnagyobb e-sportjává nőtte ki magát, ami millióknak ad munkát szerte a világon. 1999-ben valószínűleg még Minh Le és Jess Cliffe sem gondolta, hogy mekkora lavinát indítanak majd el.

a legelső Counter-Strike képek egyike

Le korábban már mesélt a CS készítésének éveiről és folyamatairól, ha lemaradtatok erről a cikkről, akkor most mindenképpen érdemes pótolnotok. Utána pedig irány a CS:GO, köszöntsük fel és ünnepeljük meg a 20 éves CS1.0-t, ahogy teszik azt a CS:GO legnagyobb csapatai is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!