Elkelt az egyik kiesőhely a Hungarian Open 5. fordulójában

Elkelt az egyik kiesőhely a Hungarian Open 5. fordulójában

A másik 8. hely is gyakorlatilag gazdára talált, bár matematikai esélye még van a csapatnak.

2020. november 7-én és 8-án a Hungarian Open 5. fordulójával az utolsó előtti hétvégéhez érkezett a hazai Rocket League bajnokság, 10 mérkőzést követhettünk figyelemmel ezen a két napon.

Szombat

A szombati közvetítés teljes felvétele megtekinthető az alábbi linken.

A fordulót a Team Plague és az iPon Team Horizon Reapers rangadója nyitotta. Mindkét csapat jól kezdte a párharcot, egyik sem tudott a másik fölé kerekedni. Az első meccset megnyerte az iTHR, a másodikon és a harmadikon azonban rendkívül magabiztos Team Plague győzelmet láthattunk, a negyediken pedig sokáig volt döntetlen az állás, a Plague azonban döntésre tudta vinni a vége előtt nem sokkal, így végül a párharcot is ők nyerték 3-1-re.

A második szetten ismét a Team Plague jött fel a porondra, ezúttal a DVTK ellen. Az első meccs nem egy szokványos eredményt hozott, 11-4 lett ennek a vége, a másodikon és a harmadikon pedig a DVTK próbált nyomást kifejteni ellenfele védelmére, a saját hátsó alakzatuk nem működött hibátlanul, ezt pedig a Plague büntette – amely végül a szériát 3-0-ra nyerte, így kettős győzelemmel zárta a fordulót.

A harmadik széria a Pécs és a Civis Clutchers összecsapását hozta. A Civis Clutchers már-már az életéért küzdött, a kiesés elől menekülve ugyanis minden győzelem kétszer annyit ér számukra. A szetten vezettek is 2-1-re, és a negyedik meccsen sokáig 1-1-et mutatott az eredményjelző, a győzelem kapujában azonban sokszor vétettek hibát, ezt pedig a Pécs kihasználta, amely 3-2 arányban nyerte meg a találkozót.

Ezt követően érkezett a RotateKappa, amelynek két mérkőzésen kellett bebizonyítania, hogy van helyük az élvonalban. Ez azonban egyáltalán nem sikerült, sőt: először a LvL Up Esport, majd a Team Peculiarity ellen is 3-0 arányban maradt alul, és bár lehet mondani, hogy mindkét ellenfelük jól játszott, a védelemben túl sok hibát követtek el. Ez a két eredmény ráadásul azt is jelentette, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan a 8. helyen fejezik be a küzdelmeket az A csoportban.

Vasárnap

A vasárnapi közvetítés felvétele megtekinthető az alábbi linken.

A játéknapot a Salvo E-sports és a Lost Crusaders kezdte, a tét pedig nagy volt: előbbi csapat egy győzelemmel bebiztosította volna a rájátszásbeli férőhelyét, utóbbinak pedig megadta volna az esélyt, hogy ők is részt vehessenek a bajnokság ezen szakaszában. A rangadót végül a bajnokságot gyengébben kezdő Lost Crusaders nyerte 3-1 arányban, a szetten belül vesztett mérkőzés azonban sokba kerülhet nekik, 3-0 arányban ugyanis a saját kezükben lett volna a sorsuk az utolsó fordulóban.

A második meccsen a None és a First Light párharcát követhettük figyelemmel. A None múlt héten gyűjtötte be első győzelmét a Civis Clutchers ellen, a First Light elleni esetleges újabb diadal pedig messzebbre vitte volna őket a kieséstől. Ezt azonban nem sikerült teljesíteniük: bár végig partiban voltak ellenfelükkel, kétszer hosszabbításra is kényszerítették őket, de a First Light volt a magabiztosabb, és 3-0-ra nyertek.

A vasárnapi harmadik szetten a Future Gaming és a Necrotic párharca következett. A Necrotic újabb győzelemmel megtartotta volna reális esélyét a csoportelsőségre, míg a Future Gaming elmozdult volna az osztályozós helyekről. A széria magas színvonalat és nagy küzdelmet hozott, a végén azonban a Necrotic örülhetett, 3-1 arányban gyűjtötték be a győzelmet.

A None 3-0 arányú veresége azt jelentette, hogy a Civis Clutchers az Illés Akadémia Spirit elleni mérkőzés eredményétől függetlenül nem esett még ki, de minél több nyert meccs, vagy akár az egész szettgyőzelem komoly esélyeket adott volna a gárdának az utolsó hely elkerülése érdekében. Ez végül nem sikerült: a Spirit sikeresen átmentette az előző heti bombaformáját erre a találkozóra is, és 3-0 arányban felülmúlták debreceni ellenfelüket.

Ezen teljesítményüket aztán egy újabb ellenfél ellen tesztelhették: az RLCS X téli szezonjának első regional eseményén a nyílt selejtező 3. játéknapjára, a legjobb 64 csapat közé bejutó (és itt végül a top 32-ben záró) MTK Budapest várta őket. A papírforma így a címvédő győzelmét jósolta, amely rendkívül erősen is kezdett a Spirit ellen, amaz nem hagyta magát, és többször is borsot tudott törni ellenfele orra alá. A végeredmény így is 3-0 lett az MTK javára, ezzel zárult a hétvége.

A forduló eredményei tehát (a párosításra kattintva annak felvétele is megtekinthető):

Az utolsó előtti fordulót megelőzően így állnak a csapatok a tabellán:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!