Ingyen internetet kapnak az online oktatásban résztvevők

Ingyen internetet kapnak az online oktatásban résztvevők

Új kormányrendelet segíti a digitális oktatást.

Sajnos újra az egekbe tört az aktív koronavírusos megbetegedések száma a világon, így Magyarországon is. A tavaszi hullámhoz képest, most sokkal több a hazai beteg is, ennek eredményeként a kormány új szabályokat, új szigorításokat vezetett be a héten.

Ennek része az is, hogy a közép- és felsőoktatásban újra online, digitális formában zajlik majd az oktatás. Ez rengeteg családnak okozhat gondokat, ezeken próbál könnyíteni az új kormányrendelet. Orbán Viktor ma délelőtt jelentette be, hogy 30 napig ingyenes internetet biztosítanak a digitális oktatás minden résztvevőjének.

COVID 2/4. Free internet! ????????????✅

COVID 2/4. Free internet! ????????????✅

Posted by Orbán Viktor on Saturday, November 14, 2020

"A helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel." - mondta Orbán Viktor a kormányrendeletről szóló videójában.

A miniszterelnök azzal zárta a videóját, hogy minden diákot arra kér vegye komolyan az oktatást, vegyék komolyan a digitális tanulást. Ne szünet és pihenésnek tekintsék az előttük álló heteket. Részleteket eddig nem árultak el az ingyenes internet kérelmezéséről, de a napokban erre is számíthatunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!