"No s1mple, no party" - Vajon meddig tart még ki az ukrán az örök második Na'Vi mellett?

Ismét lecsapott a Na'Vi 2-0 átok!

A meccs egy pontján már egyszerűen nem hittünk a szemünknek, egyszerűen nem lehetséges, hogy a Na'Vi újra két pályás előnyt dobjon el magától. Ha viccesen néztük, akkor ki alakult egy patthelyzet, hiszen a Na'Vi másodjára mutatta meg, hogy a 2-0-s előnnyel mit sem tudnak kezdeni, a Vitality viszont négy döntőt is bukott már idén, és sokáig kinézet nekik az ötödik vereség is. Persze most valamelyik csapatnak meg kellett törnie az átkot, kellett egy végső győztes, ami öt kemény pálya után ezúttal a Vitality csapata lett.

Pedig minden lehengerlően jól kezdődött a Na'Vi számára. A döntőért a G2-t kellett elverniük és jó eséllyel pályáztak arra, hogy a másik francia csapatot is lemossák a szerverről. Nehéz most megmondani, hogy Nuke T vagy CT oldali pálya-e inkább, általában eseményről eseményre változik. Az viszont biztos, hogy tegnap a Na'Vi 10 kört támadott be rajta, majd hat hibátlan CT körrel magabiztosan nyerték a saját pályájukat.

Dust2-n kellett szépítenie a franciáknak, ahol már sokkal erősebb formájukat hozták, egy apró porszem viszont megakasztotta az egész gépezetet. Azt a porszemet pedig s1mple-nek hívják. Nuke-on sem volt gyenge az amit az ukrán pakolt a Vitalityre, de Dust2-n érezte csak igazán a játékot. Az első félidőben zsinórban szállította a 4k-s köreit, majd még egy ace is becsúszott.

Egyszerűen nem bírt senki s1mple-vel, világklasszis formában játszott D2-n. 37-13-ban végzett a pályán, 2.02-es HLTV értékelést ért el, a körönkénti átlagos sebzése pedig végül 121-nél állt meg. 16-12-re nyerte a Na'Vi a második pályát, ismét karnyújtásnyira voltak a győzelemtől, de ismét lecsapott az átok, amit mostantól nyugodtan hívhatunk Na'Vi 2-0 átoknak.

Ahogy pár héttel korábban az ESL Pro League 12. szezonjának európai döntőjében, úgy itt is elveszítették az előnyüket. Akkor az Astralis ellen fogyott el a csapat, most a Vitality volt a szerencsés. S1mple teljesítménye sehol sem volt az első két pályához képest, a többiek pedig ugyan hozták a kötelezőt, sokadjára bizonyosodott már be, hogy az egyszerűen nem elég.

Overpasson 16-6-tal szépített a Vitality, Infernon 16-9-cel egyenlítettek ki, Mirage-on pedig 16-8-cal nyerték meg a döntőt. És nem csak arról volt szó, hogy a Na'Vi elfogyott, a Vitality is felébredt. Sorra nyerték az párharcokat, az 1vX helyzetek sem jelentettek akadályt a franciáknak, ZywOo pedig megmutatta, hogy miért is volt tavaly a világ legjobb játékosa a HLTV szerint.

Lehet, hogy nem lőtt 37-et, lehet, hogy egy pályán sem érte el a 100-as ADR-t, de ez semmit sem számított. A CS:GO-t a közhiedelemmel ellentétben továbbra sem fragre játsszuk. Gyönyörű volt s1mple teljesítménye, csak éppen sokkal fontosabb volt az, hogy ZywOo a leginkább lehetetlennek tűnő helyzeteket fordította meg és arról se feledkezzünk el, hogy kis túlzással s1mple megint 1v5-ben játszott, ZywOo mellett pedig ott volt a fantasztikus Vitality is, ahol Niverától kezdve, apEX-ig bezárólag mindenki megvadult a meccs utolsó három pályájára.

Parádés mérkőzéssel nyerte meg a francia csapat a 2020-es IEM Peking európai divízióját, az orosz többségű Na'Vi-nak pedig ismét meg kellett elégednie a második hellyel. Külön ki kell emelnünk a Vitality parádésan működő hat emberes csapatát, ami egy Bo3-ban is brutális tud lenni, hát még ha Bo5-ről van szó. Változó, hogy Nivera melyik pályára és kinek a helyére érkezik, de egy biztos, ezzel most a Vitality megteremtett egy tökéletesen működő hat emberes felállást, ami a többi csapatnak egyelőre még nem sikerült.

És nem a Vitality és a Na'Vi összecsapása volt a tegnap egyetlen döntője. Kicsit megcsúszva, de este még szerverre lépett a Chaos és a Triumph is, akik az NA döntőt játszották. Sokan furcsálták, hogy miért pont ez a két csapat, de a tény az, hogy előbbi az EG játékosait mosta le a szerverről, utóbbi pedig a Liquid csapatát győzte le.

Teljesen megérdemelten döntőzött ez a két csapat, az már más kérdés, hogy sajnos nem a legszebb minőségű CS-t játszották. Az NA régió mindig is le volt maradva az EU-hoz képest, de a Chaos és a Triumph szintje talán még inkább nagy szakadékot jelent az európai csapatokhoz képest. 

Egészen elképesztő volt, hogy mennyi hibával játszott a két csapat, hogy sokszor mennyire véletlenszerűek voltak a körök. Számtalan kör amatőr hibákon ment el, elrontott gránátokon, kötelező helyzetek elveszítésén és olyan hibákon, mint, hogy valaki nem nézi az órát és egyszerűen nem marad elég idő egy támadás végrehajtására.

A Chaos kezdte jobban a meccset, 16-5-re nyerték Traint. Mirage-on ugyan szépíteni tudott a Triumph, de a győzelemhez ez nem volt elég. 3-1-re nyerte a döntőt a Chaos csapata. Sajnos jelenleg ez az NA mezőny, borzasztóan le vannak maradva az EU-hoz, de talán a CIS-hez képest is. Reméljük, hogy 2021-ben visszatérnek a LAN-ok, amik talán újra összerázzák majd kicsit a mezőnyt, mert így egyre több NA csapat jut majd a 100 Thieves sorsára, az pedig senkinek sem lenne jó.

A 2020-as IEM Peking ezzel véget ért, egy pár napig most pihennek a csapatok, ahogy a legjobb versenyeket közvetítő Esport1 TV stábja is. Messzire azért ne menjen senki, a hét második felében már újra élő lesz a csatorna, jön a DreamHack Open November, hétvégén pedig már a OneBlade CS:GO Warmup kupán izgulhatunk majd.

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!