Ibra:

Ibra: "Ki adott engedélyt az EA-nek, hogy a nevem és az arcom használja?"

A svéd sztár kifakadt a FIFA 21 kiadójára, mert szerinte semmi joguk nem lenne az ő személyével pénzt keresniük, hiszen meg sem egyeztek vele.

Egy érdekes történet látott napvilágot, miután Zlatan Ibrahimovic kikelt az EA Sportsra, ugyanis állítása szerint nincs joguk használni az ő nevét és arcát a FIFA 21-ben. Különös észrevétel a 39 éves svéd sztártól, hiszen az elmúlt esztendőkben folyamatosan jelen volt a FIFA-sorozat aktuális epizódjában, mégsem tűnt fel neki eddig. Nem tudni honnan jött most ez elő, bár a labdarúgók között azért nem új keletű dolog ekézni az EA Sportsot, bár ez leginkább az új játékban látott értékelések miatt szokott megtörténni.

Mindenesetre Ibra az alábbiakat írta ki Twitterre:

„Ki adott engedélyt arra az EA Sportsnak, hogy a nevem és az arcom használja? Teljesen biztos vagyok abban, hogy sem a FIFA-nak, sem a FIFpro-nak nem adtam erre engedélyt. Valaki profitot termel a nevemmel és az arcommal. Itt az ideje, hogy kivizsgálják” – kérte számon közösségi oldalain az EA Sportsot Ibra.

Emellett Ibrahimovic azt is állítja, hogy nem tagja a Fifpro-nak, a globális játékosegyesületnek, pedig 2013-ban bekerült a FIFpro World XI-be, és a következő év januárjában, Zürichben, a FIFA Ballon d'Or ünnepségén mégis jelen volt, hogy átvegye a díját. A másik indok, ami miatt elég furcsa a mostani kiakadása, hogy az EA Sports korábban egy exkluzív együttműködést jelentett be az AC Milan együttesével. A megállapodás szerint az olasz sztárcsapat kizárólag a FIFA 21-ben szerepelhet, és így csak ebben a játékban érhetőek el a valódi játékosok, mezeik, az edzőpályák és a stadion. Szinte biztos, hogy ide tartozik Ibrahimovic játékos joga is, aki 2019 decemberében tért vissza a piros-feketékhez. Persze ettől még bőven lehet, hogy nem viccelt és tényleg kivizsgáltatja az ügyet, de meglepő lenne, ha ez a felhajtás nem éppen a FIFA 21 next gen verzióinak közeledése miatt szeretné a játékra terelni a figyelmet.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!