Egy stream snipe-oló miatt bannolták a népszerű streamert

Lesújtott a bankalapács a népszerű variety streamerre.

Nincsenek könnyű helyzetben azok a tartalomgyártók, akik a közösségük tagjaival szeretnétek együtt játszani. Mivel nem tudják szabályozni azt, hogy milyen hangok érkeznek mások mikrofonjából, ezért fokozottan kell ügyelniük a jogdíjas tartalmakra. Ezúttal Forsen húzta a rövidebbet, akit az egyik stream snipe-olója miatt tiltottak ki, ugyanis jogdíjas zene jött az illető mikrofonján keresztül, ami lement Forsennél élő adásban.

Forsen közössége hatalmas, az egyik kedvenc hobbijuk, hogy őrületbe kergetik a rajongásuk tárgyát, azaz magát a streamert. Rengeteg videó kering a neten, ahol ebből kaphattok ízelítőt, azonban ezeknek a feledhetetlen pillanatoknak valószínű vége szakad, mivel a DMCA jelen esettben a "nagyobb hal". Tiltott dolog jelenleg Twitchen olyan jogvédett tartalmat használni, amiért nem fizetett a streamer. A kicsik általában megússzák, de a nagyobbakat egyre gyakrabban elkapja a Twitch, ezért röpködnek a bannok határon innen és túl.

Forsen harmadik kitiltását kapta 2020-ban. Először májusban, majd szeptemberben kényszerült pihenőre a svéd játékos. Ami biztos, hogy egy darabig megint mellőznie kell a streamelést, amit az 1,3 millió követője szánhat-bánhat. Magyarországon a TheVR-os srácok szaladtak bele a DMCA könyörtelen szabályozásába, ők végül viszonylag hamar visszakapták a fiókjukat.

Kövess Minket!



Te szoktál streamelni?