20 év után Uri Geller engedélyezte, hogy használják a szerinte róla mintázott Pokémont

20 év után Uri Geller engedélyezte, hogy használják a szerinte róla mintázott Pokémont

A hazánkban is ismert illuzionista 20 év után engedélyezte, hogy a japán cég használhassa Kadabra karakterét. 

A 2000-es évek végén Magyarországon is hírhedté vált Uri Geller egy rendkívül érdekes figurája a szórakoztató iparnak és a popkultúrának, mivel állítása szerint paranormális és természetfeletti képességekkel rendelkezik. A legtöbben a kanalak hajlítása miatt emlékezhetnek rá, holott a művész úrnak még a gaming világhoz is van köze, ugyanis 20 évvel ezelőtt pert nyert a Nintendoval szemben.

Az illuzionista vádjai szerint a cég róla mintázta a Pokémon franchise Pszicho típusú karakterét, Kadabrát, ráadásul elmondása alapján " A Nintendo egy gonosz, okkultista Pokémon karaktert csinált belőlem. Ellopták a személyazonosságomat, az én nevemet és imázsomat használták". A bíróság helyt is adott a keresetnek, melynek következtében Kadabra 2003 óta egyetlen Pokémon TCG kártyán sem szerepelhetett, továbbá az animékben is csak egy pillanatra tűnt fel azóta.Szerencsére azonban Uri Geller nemrég meggondolta magát és feloldotta a karakter tiltását, ráadásul közösségi oldalán bocsánatot is kért az érintettektől és a játékosoktól. 

Érdekesség, hogy a Pokémon közösség nyomása rendkívül sokat segített a tiltás feloldásában, ugyanis Geller nyilatkozata szerint számtalan emailt kapott a témával kapcsolatban, végül pedig úgy határozott, bírósági ítélet ide vagy oda, visszaadja a karaktert a Pokémon világának. 

Szerintetek egyébként Uri Geller jogosan perelte be a Nintendót Kadabra karaktere miatt? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!