A trónfosztás a célja a Team Plague csapatának a szombati Rocket League HO Négyes Döntőn

A trónfosztás a célja a Team Plague csapatának a szombati Rocket League HO Négyes Döntőn

Ezüstéremmel sem lenne csalódott a gárda, de az elsődleges cél a bajnoki cím.

2020. október 10-én kezdődött és november 15-én ért véget a Hungarian Open második szezonjának csoportköre. A csoportkörben két nyolccsapatos csoportban küzdöttek heteken át a felek, ahonnan a csoportelsők automatikusan, további két csapat pedig a november 21-i rájátszáson keresztül harcolták ki részvételüket a december 5-i, a bajnoki címért megrendezésre kerülő Négyes Döntőre.

Az A csoportban az MTK Budapest egyik legnagyobb kihívójának tartott Team Plague (Gogi, M1LAN, Mateos, Pyr0MarK.) zárt saját nyolcasa élén. Tegnap a másik csoport élén záró MTK Budapestnek tettünk fel néhány kérdést, interjúsorozatunk második részében így ők következnek.

Mindössze két szetten vesztettetek 1-1 meccset, és többek között a LvL Up Esportot is 3-0 arányban múltátok felül. Hogy tekintetek vissza így a csoportkörre?

Nem lehet bennünk hiányérzet az eredményeink alapján. A csoportkörben nem volt más célunk, mint az első hely megszerzése bármi áron. Két meccsen kikaptunk, rendben, de mint tudjuk, ez nem számított a végén. Így alakult.


Bár két meccsen alulmaradt a Team Plague, összességében így is magabiztosan végzett az A csoport élén (kép forrása: A bajnokság Liquipedia-oldala)

Esetleges szűkebb arányú győzelmek esetén sem lett volna bennetek hiányérzet?

Rengeteg gólt lőttünk a bajnokság során, ebből rengeteg szépségdíjas találat volt, s talán ez az egyik olyan dolog, ami miatt nem vagyunk elkeseredettek a 2 vereség miatt. Természetesen más lenne a helyzet, ha több mérkőzésen is kikaptunk volna, de szerencsére ez nem következett be.

Mind a négyőtöket fogjuk látni a Négyes Döntő során, vagy ugyanaz a három játékos játssza végig a párharcokat?

Valószínűleg csak három játékost fogtok látni, akiket nagyrészt eddig is. (Pyr0MarK., Mateos, Gogi)

Változott-e a hozzáállásotok a játékhoz, vagy úgy általánosságban amiatt, hogy a Team Plague színeiben versenyeztetek az idei szezonban?

Természetesen ez egy plusz teher a számunkra, de emellett nagy motiváció is. Menedzsereink nagyon sok segítséget nyújtanak számunkra a felkészülésben, ami egy új pozitívum az életünkben, mivel ilyesmiben még nem volt részünk és ez egy hatalmas segítség a csapatnak.

Milyen célkitűzéseitek vannak a Négyes Döntőre, melyik az a helyezés, amellyel már elégedettek lennétek?

Mindenképpen a bajnoki címre megyünk rá, de ha kell egy legrosszabb esetet mondani, akkor minimum egy Grand Final-beli részvételt mondanánk.

Első mérkőzésetek a B csoportban csak az MTK-tól vereséget szenvedő, a rájátszáson azonban a felső ágról bejutó Necrotic Esport lesz, amely az előző szezonban ezüstéremmel zárt. Milyen mérkőzésre számítotok ellenük?

Valószínűleg az eddigi legnehezebb mérkőzésünk lesz ez. Összpontosítanunk kell és az eddigi legjobb formánkat kell hoznunk, ha nyerni szeretnénk.

Melyik ellenféltől tartotok a leginkább, ha van ilyen?

Mivel ez már a bajnokság vége, a Négyes Döntő, ahova csak a legjobb csapatok jutottak be, ezért minden meccsünk nagyon nehéz lesz. Ha ki kell emelni egy ellenfelet a három csapat közül, akkor mindenképp az MTK lenne az.

Hogy látjátok a magyarországi e-sport, azonbelül a Rocket League helyzetét az elmúlt időszakban?

Hatalmas növekedésnek indult a Rocket League nézettsége az elmúlt időszakban, talán ennek egyik fő momentuma az volt, hogy ingyenessé tették a játékot. Ezen változásnak a hatásait értelemszerűen a magyar Rocket League is megérezte, ami természetesen egy pozitív dolog. Az e-sport világában az ilyen dolgok a szponzoroknak, esetleges nagyobb e-sport organizációknak motivációt adnak a mi szeretett játékunkhoz való csatlakozásra.

Összefoglalva ezek a fejlődési szempontok hatással vannak egymásra és emiatt egy egyenes növekedést fogunk látni az előbbi kiemelt pontok között.

A Hungarian Open: Season 2 Négyes Döntője 2020. december 5-én, szombaton lesz, az első mérkőzés 13:00 órakor veszi kezdetét, eredetileg LAN-lebonyolítású szakaszként szervezve, a COVID-19 világjárvány miatt azonban online keretek közé kényszerült az esemény. A Négyes Döntőn a két csoport első helyezettjei: a Team Plague (Gogi, M1LAN, Mateos, Pyr0MarK.), és az MTK Budapest (CokeHUN, msh7, Negsy, richmond), illetve a rájátszás két legjobb csapata: a Necrotic Esport (Bency, Norbee, Pat., Trolley), és a LvL Up Esport (Iceman, Shadix, Storm, TiraMISU) vesznek részt. A bajnokság párosításai és menetrendje az alábbi képen látható, az élő közvetítést pedig a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján lehet követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!