Akciófigyelő: Már tölthető az Epic Games heti ingyenes játéka

Akciófigyelő: Már tölthető az Epic Games heti ingyenes játéka

Csapjatok le a valaha készült egyik legjobb indie videójátéka.

Mindenkit más műfaj érdekel, de abban minden gamer egyetért, hogy kiemelkedő videójátékot fejleszteni nem egyszerű feladat. Elképesztően nagy a verseny, évente több ezer program próbálja megnyerni magának a játékosokat, de csak néhánynak sikerül kitörni a középszerűségből. 2004-ben piacra dobták a Cave Storyt, ami azóta az egyik legismertebb indie címmé nőtte ki magát. Egyetlen ember állt a projekt mögött, de ez egyáltalán nem látszik meg rajta. Az Epic Games jóvoltából most a 2011-ben megjelnt Cave Story+-t zsebelhetitek be limitált ideig teljesen ingyen.

Cave Story+

Öt évig dolgozott Daisuke "Pixel" Amaya a játékon, amelyet először a kritikusok kaptak fel, majd szép lassan az egész világ megismerte. Azóta legendává vált a játék, mivel a 2000-s évek elején szinte lehetetlen volt elképzelni, hogy egyetlen fejlesztő képes lehet remekművet alkotni. Az indie közösség azóta kinőtte magát, de mindig-mindig visszatérnek Pixelhez, aki az alapokat lefektette az egyfejlesztős játékok kategóriájában. A 2011-ben Steamre érkezett változat megkapta a felújítást, azonban lehetőséget biztosít a program, hogy az eredeti, 320x480-as felbontás mellett játsszátok végig Quote kalandjait. Egyszerre egy nagyszerű platformer és egy különleges kalandjáték, amelybe tényleg beletette a szívét-lelkét a megalkotója.

A Cave Story+-t december 10-én 17:00-ig adhatjátok hozzá az Epic Games könyvtáratokhoz nulla forintért, azaz teljesen ingyenesen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már 2004-ben videójátékokkal?