Aznapi jó formájában bízik a Necrotic Esport a Rocket League HO Négyes Döntőjén

Aznapi jó formájában bízik a Necrotic Esport a Rocket League HO Négyes Döntőjén

Az előző szezon ezüstérmese bízik a bajnoki címben, de a 3. hellyel sem lenne csalódott.

2020. október 10-én kezdődött és november 15-én ért véget a Hungarian Open második szezonjának csoportköre. A csoportkörben két nyolccsapatos csoportban küzdöttek heteken át a felek, ahonnan a csoportelsők automatikusan, további két csapat pedig a november 21-i rájátszáson keresztül harcolták ki részvételüket a december 5-i, a bajnoki címért megrendezésre kerülő Négyes Döntőre.

A B csoportban ugyan második helye miatt rájátszásra kényszerült a Necrotic Esport (Bency, Norbee, Pat., Trolley), a győztes ági döntőn magabiztosan fektette két vállra a LvL Up Esportot, így harmadik csapatként harcolta ki részvételét a gárda.

Bár az MTK elleni vereség miatt részt kellett vennetek a rájátszásban, a felső ági döntőben magabiztos győzelmet sikerült elérnetek. Mondhatjuk, hogy jól sikerült így a csoportkör, vagy van hiányérzet, hogy nem sikerült a csoportelsőség?

Igazából mi is arra számítottunk, hogy másodikok leszünk a csoportban, de szinte biztosak voltunk abban, hogy a rájátszásban kvalifikálni fogjuk magunkat a Négyes Döntőre.

Egy esetleges alsó ágról történő bejutás esetén sem lettetek volna csalódottak?

Nem örültünk volna neki, mi úgy álltunk hozzá, hogy próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból és már a LvL Up Esport ellen kvalifikáljuk magunkat és ez szerencsére sikerült is.


Bár a felső ágon az első meccset még elveszítette a Necrotic, végül sorozatban négyet nyerve megfordította a felső ági döntőt. (Forrás: A bajnokság Liquipedia-oldala)

A legtöbb mérkőzéseteken a Pat. - Trolley - Norbee triót láthattuk a pályán, ugyanez megmarad a Négyes Döntőn is, vagy rotáljátok majd a kezdőt?

Pont nemrégiben történt a változás és a kezdőcsapatunk a Norbee – Trolley - Bency hármas lesz. Mindig próbáltuk, hogy kivel és hogyan lenne a legerősebb, de közbejöttek dolgok és ez lett a végleges döntés.

Ha van, mennyire van rajtatok extra nyomás amiatt, hogy az előző szezon ezüstérmeseként vágtatok neki az idei kiírásnak?

Nincs rajtunk nyomás, megpróbáljuk a maximumot kihozni minden meccsen és reméljük, hogy ebben a szezonban is hasonló helyezést tudunk elérni, mint az előzőben.

Az előző szezonban a Grand Finalben sem vallott szégyent a Necrotic, a rájátszás legszebb gólját is a csapat szerezte Bency révén.

Milyen célkitűzéseitek vannak a Négyes Döntőre, melyik az a helyezés, amellyel már elégedettek lennétek?

A 3. hellyel is elégedettek lennénk, de az napi formától függ minden, szóval reménykedjünk, hogy a szerencse is velünk lesz és akkor akár a bajnoki cím is meglehet. De azért küzdeni kell és beleadni mindent.

Első mérkőzésetek az A csoportot az élen záró Team Plague ellen lesz, amelynek két játékosát, Gogit és Pyr0MarK.-ot pont ti ütöttétek el az előző szezonban a Grand Finaltől. Hogy készültök ellenük?

Egyik csapat ellen se készülünk külön-külön, a saját játékunkra fókuszálunk és reménykedjünk, hogy minden a legjobban fog alakulni.

Melyik ellenféltől tartotok a leginkább, ha van ilyen?

Egyik csapatot se becsüljük alá, magunkra fókuszálunk és akkor próbáljuk a legjobb formánkat hozni, de hogyha mondani kéne egy ellenfelet akkor az MTK-t mondanánk a legerősebbnek. De mint már mondtuk, a Rocket League pont az a játék, ahol nagyon sok meglepetéseredmény születhet pillanatok alatt. Minden azon fog múlni kinek milyen napja van.

A csoportkör során stabil teljesítményt nyújtott a Necrotic, több szép gólt is sikerült szerezniük a párharcaik során.

Hogy látjátok a magyarországi esport, azonbelül a Rocket League helyzetét az elmúlt időszakban?

Magyarországon eléggé megindult az e-sport, végre Rocket League-en belül is és ez nagyon nagy motivációt adhat kisebb csapatoknak is, hogyha kellő motivációjuk van esetleg egy e-sport szervezet felkeresheti őket.

Egyéb megjegyzés, vélemény.

Sok szerencsét kívánunk a többi csapatnak. :)

A Hungarian Open: Season 2 Négyes Döntője 2020. december 5-én, szombaton lesz, az első mérkőzés 13:00 órakor veszi kezdetét, eredetileg LAN-lebonyolítású szakaszként szervezve, a COVID-19 világjárvány miatt azonban online keretek közé kényszerült az esemény. A Négyes Döntőn a két csoport első helyezettjei: a Team Plague (Gogi, M1LAN, Mateos, Pyr0MarK.), és az MTK Budapest (CokeHUN, msh7, Negsy, richmond), illetve a rájátszás két legjobb csapata: a Necrotic Esport (Bency, Norbee, Pat., Trolley), és a LvL Up Esport (Iceman, Shadix, Storm, TiraMISU) vesznek részt. A bajnokság párosításai és menetrendje az alábbi képen látható, az élő közvetítést pedig a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján lehet követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!