Címvédést, rekorddöntést, történelmi vereséget is hozott az RL HO 2. szezonjának döntője

Címvédést, rekorddöntést, történelmi vereséget is hozott az RL HO 2. szezonjának döntője

Kis túlzással könnyebb felsorolni azokat, amelyek nem történtek meg a bajnoki döntőn.

2020. december 5-én szombaton 13:00-kor kezdődött – és az összes lehetséges szettet kijátszva este 19:30-kor ért véget a Hungarian Open: Season 2 Négyes Döntője, amely az MTK Budapest, a Team Plague, a Necrotic Esport és a LvL Up Esport részvételével zajlott – és amely bár az MTK Budapest címvédését hozta, egyik mérkőzésre sem lehetett panasz a küzdelmek során.

A Négyes Döntő teljes felvétele megtekinthető az alábbi linken.

Mindegyik csapat a vigaszágas-kieséses rendszer felső ágán indult, elsőként az MTK és a LvL Up csapott össze. A találkozót az MTK jobban kezdte, a LvL Up eleinte sok hibával játszott, ezeket pedig kíméletlenül büntette az MTK. A második mérkőzéstől kezdve fel tudta venni a meccsek iramát a LvL Up, de 3-1 arányban alulmaradtak itt még. A harmadik mérkőzés már jobban volt kétesélyesebb, az iramot ráadásul a LvL Up igyekezett diktálni, mégis nekik kellett kiegyenlíteniük az MTK vezető gólját, hosszabbításban pedig a címvédő örülhetett. A negyedik meccs is hasonlóan zajlott, mint az előző, az MTK egy egyéni hibából szerezte meg a vezetést, amelyet követően érkezett az egyenlítés, majd újabb ráadás érkezett, ahol az MTK egy újabb góllal végképp lezárta a szettet, így továbbjutott a címvédő a felső ági döntőbe 4-0 arányban.

A másik elődöntőben a Team Plague és a Necrotic Esport párharca előzetesen is óriási párosításnak ígérkezett, a játékosok pedig hozták az előzetesen vártakat, a Necrotic ezeket talán túl is szárnyalta, az első mérkőzésen több statisztikai mutatókban, illetve gólokban is jobb volt a csapat játéka, a Team Plague nehezen tudott belelendülni a játékba. A második meccs igazi thrillert hozott, Mateos 8 másodperccel a vége előtt szerzett vezetést a Team Plague-nek, amelyet egy parádés kickoffból egyenlített ki a Necrotic, a hosszabbításban pedig ők lőtték a győztes gólt is. A harmadik párharcon kockáztatott kicsit a Plague, 3-0-ra, és 4-1-re is vezettek, a Necrotic azonban szorossá tette a végét, 1 gólos Team Plague előnnyel ért azonban véget ez a játék. A negyedik találkozó igazi ki-ki meccs volt, óriási küzdelem zajlott a pályán, amely a Team Plague győzelmét hozta, így kiegyenlítette a szettet. Az ötödik meccsen aztán beindították a gólhengert, egymás után szerezték az újabb találatokat, és bár egyszer be tudott találni a Necrotic, kilencszer a Team Plague örülhetett. A hatodik játékban így győzelmi kényszerben volt a Necrotic, a mérkőzés végéhez közeledve egy gólos hátrányban támadtak az egyenlítésért, a Team Plague azonban ki tudta húzni a végéig, így 4-2 arányban jutottak be a döntőbe.

Az egyik, ha nem a legnagyobb jelenet a Négyes Döntőről

Az alsó ági elődöntőben így a Necrotic Esport lett a LvL Up Esport ellenfele. Mindegyik mérkőzés rendkívüli módon kiegyenlített lett, még a nagy gólkülönbségű találkozók is: az első meccset például úgy nyerte meg a Necrotic 3-0 arányban, hogy 19 másodperccel a vége előtt szerezték az első góljukat! A másodikat aztán egy korai góllal kezdte az előző szezon ezüstérmese, előnye tudatában magabiztosabbak is voltak, egy újabb góllal pedig 2-0-ra nyertek. A harmadik meccsen tudott először betalálni, ráadásul kétszer is sikerült nekik, ám a Necrotic is ennyiszer örülhetett, így érkezett a hosszabbítás – amit viszont a ráadás hozott, arra végképp nem lehetett felkészülni, a játékosok ugyanis 10 perc 35 másodpercet húztak rá a harmadik mérkőzésre. Több, mint két mérkőzésnyi időt kellett várniuk a szurkolóknak a győztes találatra, amelyet a Necrotic szerzett meg végül. Ez a hosszabbítás ráadásul egy új magyar rekord, ami a 2. nyílt selejtezőn esett 8:06 hosszúságú ráadást adta át a múltnak, immáron +10:35 a leghosszabb hosszabbítás magyar 3v3 versenyen. A folytatásban a játék iramára ez a hosszabbítás nem nyomta rá a bélyegét, ugyanolyan küzdelmet hozott a negyedik meccs, amely sokáig döntetlen volt, de az utolsó pillanatban a LvL Up Esport betalált, így szépítettek. Az ötödik meccs rendes játékidejében sem tudtak dűlőre jutni, újabb hosszabbítás érkezett, ám itt közel másfél perc játék után született gól, amely a Necrotichoz fűződött, ezzel pedig 4-1 aránnyal jutottak tovább az alsó ági döntőbe, a LvL Up Esport pedig 4. helyen zárta a Négyes Döntőt.

Ezt követően érkezett a felső ági döntő egy olyan párosítással, amelyet a szezon kezdete óta sokan vártak már: MTK Budapest kontra Team Plague. A legelső középkezdéstől kezdve magas iramú és színvonalú játékot hozott a szett, a Team Plague tűnt dominánsabbnak, az első meccset mégis az MTK nyerte meg 1-0-ra. A második mérkőzésen ugyanakkora veszélyt tudott jelenteni az MTK kapujára a Team Plague, amely vezetést is szerzett, richmond azonban kiegyenlítette ezt az utolsó percben. A hosszabbításban egy hosszú tisztázásból a Team Plague talált be, így kiegyenlítették a szettet. A harmadik meccs minden tekintetben a fordítottja volt a másodiknak: az MTK volt a dominánsabb, meg is szerezte a vezetést, amelyet a hajrában egyenlített ki a Team Plague, az MTK pedig egy hosszú tisztázásból szerezte meg a hosszabbításban a győztes gólt, így 2-1-re vezettek összesítésben. A negyedik mérkőzésen korai góllal a Team Plague volt előnyben, az MTK ezt azonban megfordította. A játék ezután a trónkövetelőről szólt, amely három góllal először kiegyenlítette az állást, majd két gólos előnyt is szerzett, így döntetlenre állt a szett.

Az ötödik játékban egyik csapat sem mert a kelleténél többet kockáztatni, nagy hangsúlyt tettek a védekezésre, így ismét hosszabbítás érkezett, amely három és fél percet követően egy gyors Team Plague kontrából dőlt el, így 3-2-re már ők vezettek. A hatodik találkozón a címvédő talált be először, és magabiztosan tartották is az előnyüket a végéig, amíg a Team Plague sakk-mattig nem játszott ki egy helyzetet, amelyből kiegyenlített – a negyedik hosszabbítás érkezett végül, amelyet a Team Plague tudott góllal zárulni, így az MTK Budapest története során először szenvedett vereséget magyar 3v3 bajnokságon 2019. október 12-e óta, 4-2 arányban lekényszerült a címvédő a vesztes ágra, a Team Plague pedig továbbjutott a Grand Finalbe.

Ez azt jelentette, hogy a vesztes ági döntőben az előző szezon Grand Finaljének párosítása jött össze, azaz az MTK lett a Necrotic Esport ellenfele. A címvédő játékára rá is nyomta a bélyegét az iménti vereség, a Necrotic tűnt a dominánsabb csapatnak, vezetést is szerzett a csapat, az MTK viszont ezt hosszabbításra egyenlítette, a ráadásban pedig második gólját szerezve megnyerte az első meccset. A második találkozón rákapcsolt a Necrotic, két gólos előnyt is sikerült szereznie a csapatnak, a játékidő végéhez közeledve azonban egyre több hibával játszottak, amelyeket büntette a címvédő, újabb ráadás következett, és ismét az MTK talált be. 2-0-s előnye tudatában már magabiztosabb játékot nyújtott a csapat, egyre nagyobb nyomást fejtett ki ellenfele kapujára, amely bár egy ideig állta a sarat, többször is kapitulált a védelmük. A negyedik mérkőzésen végül minden mindegy alapon játszott a Necrotic, és hiába kaptak két gólt, kiegyenlítették az állást, az utolsó percekben az MTK újabb 5 gólt szerezve lezárta az alsó ági döntőt, 4-0 arányban jutottak be a Grand Finalbe, és a Necrotic zárt a képzeletbeli dobogó legalsó fokán.

A következő oldalon átvesszük a nagydöntő eseményeit!

Grand Final

A Nagydöntő végül a játéknap második Team Plague vs. MTK Budapest összecsapást hozta, előbbi csapat azonban a vigaszágas-kieséses rendszer miatt szerzett egy kisebb védettséget: az MTK-nak ugyanis két Best of 7 győzelemre volt szüksége, míg a Team Plague-nek már egy szettgyőzelem is bajnoki címet jelentett volna. A Grand Final hasonlóképp indult, mint a felső ági döntő, az MTK azonban rövid idő után nagyobb nyomást tudott fejteni a Plague kapujára, mint az előző szetten, így az első meccset 2-0-ra nyerték meg. A másodikon a Team Plague kezdett jobban, 2-0-ra is vezetett a csapat, innen viszont nagyon gyorsan megfordította az állást az ellenfél, sőt két góllal is vezetett már. A Team Plague erejéből már csak szépítésre futotta, az 1 gólos különbség azonban maradt a végéig. A harmadik találkozó ugyanolyan kiegyenlített volt, mint az előző, oda-vissza hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, az utolsó percben is az MTK volt az előnyben, amelyet bár kiegyenlített a Team Plague, később ismét az MTK-é volt a vezetés, és ez maradt a végéig is. 3-0-ra vezetett a címvédő, egy meccsre voltak attól, hogy megnyerjék az első szettet.

A Team Plague a negyedik mérkőzésre változtatott a játékán, igyekezett a támadójátékát pontosabbra fűzni, ennek meg is lett az eredménye, ugyanis 3-1 arányban visszajöttek a szettbe. Az ötödik meccsen is a Team Plague igyekezett dominálni a játékot, sokszor azonban ez nehezen akart összejönni, viszont így is több gólt tudtak szerezni, így már 2-3 volt a szett állása. A hatodik mérkőzésen talán kicsit fáradt volt a Team Plague, az MTK ezeket ki tudta használni, 1 perccel a vége előtt két góllal is vezettek, úgy tűnt, hogy vége a szettnek… a Team Plague viszont másképp gondolta, az utolsó percben háromszor is betaláltak, így 4-3-ra nyertek: 3-3 volt a szett állása, egy meccs döntött arról, hogy lesz-e bracket reset, vagy a Team Plague nyeri a bajnokságot.

A döntő találkozón az MTK-nak jött ki jobban a lépés az elején, két góllal is vezettek, amelyre egyszer válaszolt az ellenfél, és sokáig maradt is az 1 gólos különbség, a hajrában azonban két újabb góllal eldöntötte a szettet az MTK, 4-3-ra nyert a címvédő, így érkezett az újabb Grand Final.

Bracket Reset

Az elvesztett első szett nagyon látszódott a Team Plague játékán, az MTK folyamatosan nemcsak helyzetekig jutott, hanem sok gólt is tudott szerezni ezekből a támadásokból. Az első meccs végére a Team Plague is megmutatta, hogy ők is játékban vannak, a végeredmény végül 6-3 lett az MTK javára. A második meccs már sokkal szorosabb volt, mint az előző, mutatott játékban és gólokat is tekintve. Sokáig tartotta magát a 0-0, az MTK azonban két gólt szerzett hamar, erre csak egy Plague-gól érkezett, 2-1 lett a végeredmény.

A harmadik mérkőzésen már mindent egy lapra tett fel a felső ágról érkező csapat, azonban hiába szereztek két gólt, négyszer tehetetlen volt a védelmük, két gólos hátrányban pedig próbálkoztak ugyan, az MTK jól kontrollálta a mérkőzést, így 3-0 volt az MTK előnye. A negyedik mérkőzés is két MTK góllal indult, amelyre érkezett később a harmadik és a negyedik is, ezzel pedig gyakorlatilag eldőltnek volt tekinthető a szett. Kétszer így is gólt tudott lőni a Team Plague, a két találatuk között született ötödik MTK gól végérvényesen lezárta a szettet: az MTK Budapest a második Grand Finalt is megnyerte, ezúttal 4-0 arányban, így bár elsőként alulmaradt a Team Plague-gel szemben, a fontosabb mérkőzéseket megnyerve megvédte a címét a Hungarian Open második szezonjában.

A Négyes Döntő minden végeredménye, illetve az ágrajz alul (a párosítások nevére kattintva a meccs felvétele is megtekinthető):

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!