Rekorddöntéssel fűszerezve óriási küzdelmeket hozott a Hungarian Open 2. selejtezője

Rekorddöntéssel fűszerezve óriási küzdelmeket hozott a Hungarian Open 2. selejtezője

Az első selejtezőn majdnem megdőlt ez a rekord, a másodikon azonban át is adták a múltnak azt.

2020. szeptember 12-én szombaton került megrendezésre a Hungarian Open második szezonjának 2. selejtezője. Múlt héten a LvL Up Esport és a Pécsi MFC jutott tovább elsőként a csoportkörbe, míg pótselejtezős férőhelyen a Civis Clutchers és a Zavar a labda zárt.

A selejtező sok meglepetéssel indult, az egyik ilyen, hogy az előző selejtező 3. helyén záró Civis Clutchers kiesett legelső mérkőzésén a felső ágon, később pedig az alsó ágon is első mérkőzésén búcsúzott, így nem tudták megismételni előző selejtezős menetelésüket. A közvetítésen pedig megismétlődött az előző selejtező vesztes ági 3. fordulójának egyik mérkőzése, csak most a felső ágon, a Team Peculiarity és a Pinchers mérkőzése akkor egy szoros 2-1 arányú győzelmet hozott előbbi csapat javára, most viszont ugyanezen gárda annál simább aránnyal jutott be a győztes ágon a legjobb 4 közé, ahol a Where’s My Beert 2-1 arányban búcsúztató Chill(i) várt rájuk.

Mindeközben a felső ág másik oldalán az első helyen kiemelt Lost Crusaders nehézségek nélkül vette az addigi találkozóit, így könnyedén jutott be az elődöntőbe, ellenfelük viszont a Civis Clutcherst búcsúztató Derank Partyt 2-0 arányban kiejtő, legelső bajnokságán részt vevő SARAS TEAM lett. Ez az elődöntő nagy küzdelmet hozott, az első mérkőzést a rutinosabb Lost Crusaders nyerte meg, a második mérkőzés alakulására azonban túlzás nélkül senki se volt felkészülve: a 2-2-es rendes játékidőt követő hirtelen halál 8 perc 6 másodpercnyi hosszabbítást hozott, ezzel pedig átadta a múltnak az eddigi rekordot, miszerint 6:31 volt a leghosszabb hosszabbítás magyar 3v3 bajnokságon. A hosszabbítást ráadásul a Lost Crusaders nyerte meg, így 2-0 arányban jutottak tovább a győztes ági döntőbe.

A másik ági elődöntőben a Chill(i) ugyanekkora arányban búcsúztatta a Team Peculiarity-t, így végül ők lettek a Lost Crusaders ellenfelei. A döntő talán a legjobb forgatókönyvvel rukkolt elő, az első mérkőzésen majdnem deja vu érzése lehetett mindenkinek egy +3:24 hosszú ráadás miatt, amelyet a Chill(i) nyert meg 3-2 arányban. Ezt követően a Lost Crusaders megfordította a párharcot 2-1-re, egy 3-1 és egy 3-0 arányú győzelemmel, a mutatott játék alapján pedig sokan már előre látták a 3-1 arányú győzelmüket. A Chill(i) ellenben tudott változtatni a játékán, a negyedik találkozót 2-0-ra nyerték meg, így a mindent eldöntő mérkőzésen kellett dűlőre jutniuk a csapatoknak. Ezen a találkozón a Lost Crusaders gyorsan 2-0 arányú előnyre tett szert, amire válaszul kockáztatnia kellett a Chill(i)-nek, ez azonban nem hozott eredményt, a szépen lassan egyre jobban kinyíló védelmet végül büntette is a Lost Crusaders: az utolsó mérkőzés végeredménye 6-0 lett, így 3-2 aránnyal a Lost Crusaders jutott be a csoportkörbe a felső ágról.

Mindeközben az alsó ágon óriásit menetelő (sorozatban 4 mérkőzést győztesen abszolváló) Gfame a Team Peculiarity ellen közel állt a szép történetének folytatásához, ám a vesztes ági negyeddöntő jelentette nekik a végállomást, míg az épp ugyanezen csapat ellen a felső ágtól búcsúzó Pinchers nagyot hajrázott, többek között a SARAS TEAM-et is 2-1 arányban búcsúztatva szintén bejutott a vesztes ági elődöntőbe, ezáltal mindkét csapat minimum a pótselejtezőt már bebiztosította magának és így a győztes ági negyeddöntő visszavágóját láthattuk. A Pinchers játékán az emiatti felszabadultságot lehetett is látni – ellenben a fáradtságot is, amellyel a hosszú ideje tartó selejtező miatt nem tudtak már mit kezdeni, így bár nagyot küzdöttek, de ez a mérkőzés is 2-0 aránnyal ért véget, a Team Peculiarity javára.

Így a vesztes ági döntő is egy visszavágót hozott, a felső ági elődöntőben már korábban megmérkőző Chill(i) és a Team Peculiarity előtt állt az esély, hogy pótselejtező nélkül, közvetlenül juthassanak be a csoportkörbe. Az első mérkőzés ennek ellenére egy rendkívül sima, 5-1 arányú győzelmet hozott a Team Peculiarity-nek, a mérkőzés képe alapján pedig sokak fejében megfordult, hogy akár ez egy 3-0 is lehet az ő javukra. Az ezt követő mérkőzések azonban rendkívüli módon kiegyenlítettek lettek, egyik csapat se tudott rést találni a másik védelmén, amikor viszont igen, azt góllal is sikerült büntetni. Egy sormintát követően, ahol a 2. és a 4. mérkőzéseket (többek között egy +1:40 és egy +4:03-as hosszabbítást követően) a Chill(i), míg a 3. mérkőzést – rendes játékidőben – a Team Peculiarity nyerte meg, a mindent eldöntő mérkőzésig húzódott a széria. Itt a Chill(i) egy korai góllal szerzett vezetést, a mérkőzés második felében azonban beszorultak saját kapujuk elé és védték az 1 gólos előnyt. Ezt meg is őrizték a legvégéig, így a Chill(i) 3-2 aránnyal jutott be az alsó ágról a csoportkörbe.

Az 2. selejtező végeredménye (legjobb 8):

  • 1. hely (továbbjutás): Lost Crusaders (Blax, Dolsab, Kyiev, Royson)
  • 2. hely (továbbjutás): Chill(i) (Fl0w, HeadHUNterZ, SlasHy50)
  • 3. hely (pótselejtező): Team Peculiarity (Madi, Makos, SusziX, Zekev)
  • 4. hely (pótselejtező): Pinchers (L4LY, Preflip, ScorpioN, Wateraa)
  • 5-6. hely:
    • Gfame (M, Tokito, VajasChicken)
    • SARAS TEAM (Balynok, Nbika555, Ricso5)
  • 7-8. hely:
    • Bástyák (Scudo, Tigris, errantMONK)
    • Where’s My Beer (Bigey B, FleD, rMz*, uzsgyi)

Gratulálunk mi is a csapatoknak az elért eredményekhez. A csoportkör eddigi 11 résztvevő csapata tehát:

  • Chill(i) (Fl0w, HeadHUNterZ, SlasHy50, You)
  • Couch Gaming (Kram, Kriszcsön., Rambopárki, maixY)
  • DVTK Vikingek (Daem0nXL, Delta, Jozsikahh.)
  • Illés Akadémia Spirit (KranchY, Galmatox, ŁCDF, LITI10)
  • Lost Crusaders (Blax, Dolsab, Kyiev, Royson)
  • LvL Up Esport (Iceman, shdx, Storm, TiraMISU)
  • MTK Budapest (CokeHUN, msh7, Negsy, richmond)
  • Necrotic Multigaming (Bency, Norbee, Pat., Trolley)
  • Pancake (Like Mike STH, MasterThread690, proXii)
  • Pécsi MFC (Heavylton, Racsni28, Szega, tehenke4)
  • Team Plague (Gogi, Mateos, M1LAN, Pyr0MarK.)

A közvetítés visszanézhető ezen a linken (mérkőzésekre lebontva pedig ((az előző selejtezős mérkőzéseivel együtt)) az alábbi linken), amennyiben pedig ti is részt szeretnétek venni a hátralévő három selejtező valamelyikén, a bajnokság Smash.gg oldalán le tudjátok adni regisztrációtokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!