A Twitch minden eddiginél szigorúbban bannol majd, íme a részletek

A Twitch minden eddiginél szigorúbban bannol majd, íme a részletek

A Twitch már most nyilvánosságra hozta a gyűlöletkeltő magatartásról és a zaklatásról szóló frissített irányelvét, amely a tiltott képek és a viselkedésformák konkrét példáit tartalmazza, emellett leírták azt is mikortól lép életbe az új szabályzat.

Az újabban elharapódzó problémás esetekre való tekintettel a bejelentést már több, mint egy hónappal a végrehajtás előtt közzétették, ezáltal szeretnének értesíteni és figyelmeztetni minden Twitch felhasználót, annak érdekében, hogy az alkotóknak legyen ideje informálódni és alkalmazkodni a bevezetni kívánt változásokhoz. Alapvetően a Twitchnek az a célja, hogy még határozottabban lépjen fel a zaklatásokkal szemben, és az új szabályrendszerrel szeretnék minél jobban kiszűrni a nem kívánatos személyeket.

"A gyűlöletkeltő magatartás és zaklatás mindig is tilos volt, de bizonyos részeket kiegészítettük részletesebb magyarázattal, illetve pontosabban meghatároztuk mely viselkedések esnek bele ezekbe a kategóriákba. Konkrét példákat is felvázoltunk, amelyek remélhetőleg segítenek megérteni, hogyan alkalmazzuk az irányelvet a gyakorlatban." - írja a Twitch.

Ezek a konkrét példák magukba foglalják az emote-okat, és ezeknek a kombinációit is, melyeket a felhasználók sok esetben rosszindulatúan használnak. Ehhez hozzátették, hogy például a ’Trihard’ hangulatjelek spammelése odáig vezetett, hogy Félix ’xQc’ Lengyelt 2018-ban kirúgták a Dallas Fuel Overwatch csapatából.

Lesz olyan is, amikor kérdés nélkül tiltani fog a Twitch, ilyen például a Konföderációs zászló megjelenítése bármilyen formában.

"Mivel ez egy történelmi szimbólum az Egyesült Államokban, utalva a fehér felsőbbrendűségre és a rabszolgatartásra, a konföderációs zászló bármilyen módon való megjelentetése bant von maga után."

Viszont az egyelőre nem világos, hogy ez milyen hatással lehet az olyan történelmileg hű, amerikai polgárháborús játékokra, mint például az Ultimate General sorozat és a Grand Tactician.

Ezzel azonban még nincs vége, ugyanis az oldalon szintén tiltás jár az olyan megjegyzésekért, amelyek a másik fél szexualitásáról vagy fizikai megjelenéséről szólnak, és ez esetben nem tesznek kivételt a közszereplőkkel sem. Egy másik kifejezetten tiltott magatartás egy valamilyen tragédia áldozatát hazugnak bélyegezni.

Az igazán érdekes része azonban csak most következik, hiszen a lila cég szerint mivel ez egy nyílt platform, így a streamer által közölt szavak, illetve a viselkedése nem csak egy harmadik félre, hanem bizonyos közösségekre is bántó hatással lehetnek.

"Az új irányelv értelmében a csapatunk alaposabban megvizsgálja majd a nyilatkozatok, illetve a cselekvések tartalmát annak érdekében, hogy valóban történt-e negatív magatartás."

Más szavakkal, a Twitch határozhatja meg azt, hogy a sajátos viselkedést visszaélésnek minősíti-e, ha az adott magatartást tanúsító felhasználó szándékosan nem volt bántó a szavaival vagy erőszakos a cselekedeteivel, illetve, ha azon személyt, aki felé ez irányult azt nem zavarja.

Az új szabályozás 2021. január 22-étől lép életbe, eddig van tehát az összes tartalomgyártónak ideje felkészülni rá. Részletesebben nem mesélt arról a Twitch miként működik majd a bünti rendszer, de a figyelmeztetésektől egészen a felfüggesztésig, melyek 24 órától 30 napig terjedhetnek, sokféle módon igyekeznek majd betartatni az új irányelveket.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

https://www.pcgamesn.com/twitch/hateful-conduct-and-harassment-confederate-flag

Kövess Minket!