Egy videójátékos tanulmány szerint nagyobb a lányok IQ-ja a fiúkénál

Egy videójátékos tanulmány szerint nagyobb a lányok IQ-ja a fiúkénál

Nem is olyan kis fölénnyel nyertek a csajok, de azért ebből messzemenő következtetések, aligha szabadna levonni.

Az már önmagában egy jó kérdés, hogy kit vesz rá bármi is az ilyesfajta tesztek kiötlésére és elvégzésére, de időnként ez a téma mindig előkerül. Évről-évre vannak olyanok, akik bizonyítani akarják, a videójátékok nem egyszerű kontroller és billentyűzetcsapkodásból állnak, tehát nem butítják az embereket, hanem igenis fejlesztő hatással vannnak a játékosokra. Azt kell mondjuk ez abszolút így van, több esetben is kiderült már, hogy sokat lehet tanulni ezen alkotásokból.

Most egy újabb tanulmány született meg, melyben a két nemet mérték össze a videójátékos közegben. Egy korábbi kimutatásból már elárulták azt is melyik játék közössége a legokosabb, de a mostani tesztek végére kiderült, hogy a gamer leányzók átlagban nagyobb IQ-val rendelkeznek, mint a férfiak ezen a területen. A Royal Panda által összeállított feladatokat elvégezve derült fény erre az igazságra, és a kutatásban több, mint 10 ezer egyén vett részt.

A nemek harcában a női játékok intelligensebbnek bizonyultak, mint férfitársaik, átlagosan ugyanis 108,4-es IQ-t értek el, szemben a férfiak 102,3-as eredményével. Az IQ teszteléséhez és leméréséhez a résztvevőknek négy feladatot kellett megoldaniuk, és miután ezekkel végeztek, megszületett a végeredményük is, melyet egy csokorba gyűjtöttek és átlagot vontak. A feladattípusok az alábbiak voltak: verbális intelligencia, matematikai képességek, logikai gondolkodás és vizuális gondolkodás. Nem részletezték, hogy pontosan miből állt 1-1 feladat, így nehéz megmondani, hogy pontosan mit is takartak ezek a megjelölések. Azt is meg kell azonban jegyezni, hogy ezeknél a kategóriáknál nem igazán vették figyelembe az embereknél, hogy milyen idősek, mivel foglalkoznak, milyen tanulmányokat folytattak és milyen közegből érkeztek.

Nem ez volt az egyetlen kísérlet, a Royal Panda ugyanis több ízben igyekezte felmérni ennek a közegnek a képességeit. Több platform képviselőit is összeeresztették, amelyből végül az derült ki, hogy a PC valóban master race, persze ezt nem kell azért komolyan venni. Az adatokból viszont az tűnt ki, hogy a PC-sek átlagos IQ-ja 112,3. Ezután jön a PlayStation 110,7-gyel, majd az Xbox 103,8-mal. A Switch játékosok a negyedik helyre futottak be 101,3-mal, utolsóként pedig a mobil játékosokat tartják számon, az átlagos 99,4-es IQ-val.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!