Egy tanulmány szerint az R6S játékosainak van a legnagyobb IQ-ja

Egy tanulmány szerint az R6S játékosainak van a legnagyobb IQ-ja

Nem mindennapi kimutatást készített egy csoport, hiszen sorrendbe állították, hogy melyik játékoknál, mekkora átlag IQ-val rendelkeznek a játékosok.

Biztos volt már, aki elgondolkozott azon, hogy a játékok adnak-e valamit a játékosoknak vagy közösségeknek a szórakoztatáson kívül. Mármint fejlesztenek-e igazán valamit. Tény, hogy a kommunikáció, illetve a reflex sok esetben javulhat, de talán ezen túlmenően is elképzelhető, hogy nem csak a szabadidő felesleges eltöltésére jók, hanem a gondolkozás, illetve látásmód, vizualitás, képzelőerő, és még sorolhatnánk is továbbfejlődhet. Pont erre irányult a Royal Panda elnevezésű szakemberekből álló csoport által levezényelt kutatás, amely arra kereste a választ nagyvonalakban, hogy az egyes játékok vajon mennyire tréningezik, illetve fejlesztik a saját rajongóit. A tanulmány szerint pedig eltérő az egyes játékok esetében a közösség tagjainál mért IQ. Több, mint tízezer játékost kértek fel, hogy vegyenek részt a kísérletben, mely igazából négy részből állt. Az alanyoknak négy különböző tesztet kellett megoldaniuk. Az alábbi modulokból állt a feladatsor: verbális intelligencia, matematikai - számolási - képesség, logikus gondolkodás és vizuális érvelés. Hozzá kell tenni, hogy itt abszolút nem vették figyelembe azt, hogy milyen gazdasági vagy tanulmányi háttere van egy illetőnek, tehát azért nem árt egy kicsit óvatosan kezelni az eredményeket.

A végeredmény pedig igen érdekes listát hozott össze, ugyanis az alábbi sorrendet vázolta fel a dobogóra:

A népszerűbb játékok közül kiderült, hogy az átlagos legmagasabb IQ-val a Rainbow Six Siege játékosai rendelkeznek, ők kollektvíte egy 120,3-as pontszámot hoztak. A második helyre az indie címek egyik legismertebbje, az Among Us közössége fért fel, 118,9-es átlaggal. Harmadikként a Minecraftot jelölték meg, itt átlagosan 116,3-os pontot szereztek az alanyok, míg a negyedik pozícióban a Call of Duty: Modern Warfare zárt, játékosai 111,2-es pontszámot hoztak össze. Ötödikként a FIFA játékosai futottak be 106,6-tal.

Bár statisztikai adatokat itt nem tettek közzé, de a tanulmányban egyébként azt is leírták, hogy a legalacsonyabb IQ-val rendelkező játékosok azok, akik a GTA: Online és az Assassin's Creed játékokat játsszák.

Szerintetek mennyire valósak ezek a mutatók?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!