Minden és mindenki ünnepi lázban ég, kivéve a világ egyik legnépszerűbb játékát

Minden és mindenki ünnepi lázban ég, kivéve a világ egyik legnépszerűbb játékát

Azt már rég tudni, hogy idén is elmarad a karácsony a világ legnépszerűbb mobájánál, a közösség egy része viszont továbbra sem veszi ezt jó néven.

/A cikk a szerző egyéni, szubjektív véleményét tartalmazza./

A Riot Games 2019-ben teljesen nyíltan elmondta a játékosoknak, hogy a Snowdown Showdown ünnepi eseményt visszahívják, mert egyszerűen nem termel annyi bevételt a cégnek, mint bármelyik másik event. Természetesen ezt sok játékos szomorúan konstatálta, ám ekkor a remény még ott volt, hogy az ünnepi LoL események legjobb része, a téli Rift még visszatérhet. Sajnos azonban ez sem történt meg, a Riotnak pedig erre is volt egy érthető magyarázata. Az elementál Szurdokok behozásával lényegében ötféle téli szurdokot kéne csinálniuk, ami egyértelműen nagy energiabefektetést igényel, ezt az energiát pedig inkább más funkciók készítésébe tennék bele. Nem zárták ki teljesen a havas Szurdok visszatérését, de egyelőre nincs tervben.

2019-ben tehát sok év után először szinte teljesen kimaradt a téli esemény, helyette egy Éj és Hajnal event kapta meg a rivaldafényt. A kiemelt skinek erre készültek, illetve az event pass is ilyen tematikát kapott, de azért így is csempészett egy kis ünnepi hangulatot a Riot Games a Szurdokba, néhány Sugar Rush skin formájában. A 2020-as ünnepi időszakban viszont már ez sem történt meg.

A League of Legends fő attrakciója az idei évben a Battle Queens event, illetve egy nagy adag Elderwood skint is készítettek. Az egyetlen lépése a cégnek az ünnepi vonal irányába nem más, minthogy teljes áron megvásárolhatóvá tették a korábbi karácsonyi skineket, még az akciós palettába se fértek ezek bele.

Játékmódok terén sem köszönthetünk valami ünnepit, az eventhez a Nexus Blitzet rendelték hozzá, nem pedig a Porokirályt. Tény és való, a Nexus Blitz minden bizonnyal népszerűbb, a Porokirály némiképp lerágott csont lett az elmúlt években.

Még a júniusban megjelent játékukban, a VALORANTban is nagyobb ünnepi hangulat van, a Snowball Fight játékmódban világi hógolyó csaták törnek ki, illetve téli skinek is készültek.

Ami a LoL karácsonyi skinjeit illeti, jó pár valóban nem volt túl erős. Készült egy-két szép példány, például a Snowstorm Sivir hiába 7 éves skin, a mai napig az egyik kedvencem a játék teljes palettájából, viszont nem is a karácsonyi skinek hiányoznak a legjobban az embereknek, hanem a havas Rift. Erről is megoszlottak a vélemények, de egy ekkora játékosbázissal rendelkező játékban egyszerűen nincs olyan dolog, amiben mindenki egyetért. Még Teemot sem tartja mindenki ördögnek...

Szóval adott egy igény a játékosoktól, és adott egy igény a Riottól is. A játékosok havas Szurdokot szeretnének, a Riot pedig bevételt. Erre remek megoldást jelenthetne egy új termékkategória, a pálya skinek. Ha a Riot Games mondjuk 1350 RP-ért árulná a havas Rift textúráját, akkor mondhatni létrejönne a win-win szituáció. Nem is feltétlenül kellene más típusú textúrákat alkotniuk hozzá, hiszen senki nem akart eddig Üresség, vagy PROJECT tematikájú pályát látni.

Ma még egy picit fájdították a játékosok szívét, ugyanis az alábbi giffel kívántak kellemes ünnepeket.

Persze kár lenne azt hinni, hogy most feltaláltuk a spanyolviaszt, már minden bizonnyal a Riot asztalán is felmerült ez az ötlet. A kérdés már csak az, hogy hogyan vélekednek erről? Talán egyszer egy Ask Riotból megtudhatjuk a választ.

Ha a Riot megvásárolhatóvá tenné a havas Szurdokot, te beruháznál rá?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ha a Riot megvásárolhatóvá tenné a havas Szurdokot, te beruháznál rá?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.