Az új videokártyák mindenhova eljutnak, csak a gamerekhez nem!

Az új videokártyák mindenhova eljutnak, csak a gamerekhez nem!

Az új generációs gamer videokártyák megérkeztek, csak a gamereknek nem jutott belőle.

Az utóbbi hónapokban/hetekben folyamatosan jöttek az infók arról, hogy megérkeztek az új videokártyák és a gamer világ már alig várja, hogy beszerezze a legújabb és legerősebb gamer technológiát. Az szinte senkit nem riasztott el, hogy az új kártyák ára bizony csillagászati magasságokban van és az előrendelések olyan gyorsan jöttek be, hogy napok alatt ki kellett tenni a virtuális elfogyott táblát. Ez pedig máig maradt a helyzet, ha valaki beszerezne egy ilyet, akkor várnia kell, mivel a raktárak bizony üresek. De hova tűnt ez a sok előre gyártott kártya? Mégis ki volt az akinek ennyire kellettek? A válasz a kriptovalutákban keresendő, azok közül is a leginkább a Bitcoinban.

Nem titok, hogy az utóbbi évek egyik slágere volt az, hogy az emberek megvettek pár erős videokártyát, majd nekiálltak kriptovalutákat 'bányászni'. Miután pedig kiderült, hogy ez a művelet igencsak rentábilis lehet, cégek jöttek létre és az emberek ipari mennyiségben elkezdték felvásárolni a legjobb kártyákat, hogy legyen mivel dolgozni. Ez pedig azt is hozta magával, hogy a Bitcoin árfolyama 2017 környékén ugrott egyet és nem is esett vissza utána annyira. Ezen jelenség pedig most ismét megismétlődött, ha nem is olyan extrém szinten, mint három évvel ezelőtt, de azért egy 20%-ot ugrott, a már eddig is erős valuta értéke. 

Kép forrás: finance.yahoo.com

A hírek alapján a helyzet ugyanaz, mint 2017-ben. A kártyákat nem gamerek vették meg, hanem kriptovalutákra szakosodott cégek, sőt már olyan híreket is hallottunk nemrég, hogy 300 000 dollár értékű kártya szállítmányt raboltak el célzottan. Ezzel együtt a gyártók értéke az egekbe szökött. Példának okáért az Nvidia részvények ára nyár vége óta 10%-ot növekedett és nagyjából ez figyelhető meg más hardver cégeknél is. Erre reflektálva a Credit Suisse virtuális technológiai konferenciáján a következő kérdés hangzott el:

"Aggódnunk kellene-e, hogy a gaming piac egyik erős bástyája a kriptovalutákon alapul?"

Erre pedig a következő válasz érkezett:

"Hallottunk híreket arról, hogy van kötődés a két intézmény között, de ebben a pillanatban nincs valós kereslet a kriptovalutákra."

Ezzel gyakorlatilag annyit mondtak, hogy a készlethiánynak semmi köze a Bitcoin világához, sőt többen azt sugallják, hogy a koronavírus miatt most mindenki benn ül és vásárol, hogy a karantén idejüket elviselhetőbbé tegyék. Hogy ebből mi igaz azt nem tudjuk, de a legfontosabb elektronikus valuták értéke az egekben van és egyelőre nem úgy tűnik, hogy nagyot akarna zuhanni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!