Az egyik legnépszerűbb Twitch emote politikai okok miatt törlésre került

Ezek szerint a Twitch letette a voksát a zéró tolerancia mellet, ha politikáról van szó.

Az emote és a chat kultúra a gamer világ egyik legérdekesebb és legalapvetőbb darabja. Az élő közvetítések már régen összefonódtak a nézők folyamatos interakciójával és sokaknak ez is fontos, amellett persze, hogy jó műsort nézzenek. Vannak olyan streamerek, akik teljesen komolyan veszik a beírt üzeneteket és mindent a végletekig megpróbálnak kordában tartani és vannak olyanok is, akik elengedik a mémeket, aztán hadd pörögjenek az üzenetek. Viszont mindkét végletre igaz annyi, hogy mindenkinél mennek az emote csaták. Ezekből persze megvan mindenkinek a saját kedvence és bizonyos helyzetekre megvannak a speciális odaillő darabok. Azonban tegnap óta a repertoár egy kicsit megrövidült, a Twitch kivette az egyik legnépszerűbbet, mától nem lehet spammelni a Pogchampet. Az okokról a következő Twitterben adtak magyarázatot.

Ez lefordítva a következőket jelenti:

"Azt a döntést hoztuk, hogy a Pogchamp emote nem maradhat, miután az emote arca olyan kijelentéseket tett, amik további erőszakra buzdítanak a mai parlamenti történések után"

Ryen"gootecks" Gutierrez eddig sem rejtette véka alá a véleményét politikai szemszögből nézve, az utóbbi időben nem egy olyan tweetje volt, amiben bírálta az amerikai választást, de úgy tűnik a legutóbbi volt az, ami mellett már nem tudtak elmenni a Twitch fejlesztői. Persze az egész nem merül feledésbe, az elmondottak alapján mindenki, még a Twitch is azt szeretné, ha a Pog továbbra is része lenne a gamerek szótárának, de ehhez majd keresnek egy új 'skint'.

Addig is, itt az ideje megnyomni a nagy F-et, hiszen ezzel az arccal többet a chatben nem találkozunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!