Bereznay Dánielt választották e-sport kategóriában az Év sportolójának!

Ismét egy nagyszerű évet tudhat maga mögött Bereznay Dani, aki megkapta az újabb díját.

Második alkalommal adta át a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) az Év e-sportolója díjat. 2020 januárjában a legeredményesebb magyar League of Legends játékos, Kiss "Vizicsacsi" Tamás vehette át Szöllősi Györgytől, az MSÚSZ elnökétől a trófeát, 2021-ben ez a kitüntetés Bereznay Dánielnek, Magyarország legmagasabban rangsorolt virtuális Formula-1 pilótájának járt.

Bereznay Dani 2020-ban nem tudta megismételni a Mercedes AMG-Petronas Esports csapatával 2018-ban, valamint 2019-ben az Alfa Romeo gárdájával elért eredményeket, de így is a legjobbak között végzett. Az olasz istálló autójában egyéniben az ötödik helyezést, konstruktőriben az ezüstérmet szerezte meg. Az utolsó versenyhétvégén a dobogó is összejött Daninak, aki egy különdíjat is bezsebelhetett, ugyanis a legszebb előzést ő mutatta be a szezon során.

Az e-sport az egyik legfiatalabb közösségi sport világszerte, amely együttműködik más nemzetközi sportszövetségekkel, népszerűsíti a sportágakat, egyben megújítja azokat, digitalizálja a játékokat, és arra biztatja a sportolókat, hogy éljenek jókedvűen, egészségesen és aktívan” – mondta a díjat átadó Vlad Marinescu, a Nemzetközi E-sportszövetség román származású amerikai elnöke. Bereznay Dániel pedig ekképp fogadta az elismerést: „Nagyon megható, hogy immár nem csak magamat képviselem egy kis szobában, hanem egész Magyarországot is. Több mint harmincezer versenyző jelentkezett erre a szezonra, büszke vagyok rá, hogy a legjobb húszban ott lehetek minden évben egyedüli magyarként, és egy Formula–1-es csapat része lehetek.

Bereznay Dani a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) ajánlása alapján került be a lehetséges díjazottak közé, végül a szakmai zsűri őt választotta ki a jelöltek közül. Az Esport1 szerkesztőségének nevében gratulálunk a fiatal e-sportolónak és további sok sikert kívánunk neki!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!