Az eddigi legnagyobb, legtöbb pénzt ígérő Major jön idén ősszel

Úgy tűnik a Valve hisz a második esélyben.

Emlékeztek még a 2017-es PGL Majorre, aminek a lengyelországi Krakkó adott otthont? Több szempontból is érdekes Major volt. Egyrészt sokat szenvedtek a legnagyobb csapatok, aminek az lett az eredménye, hogy két olyan csapat döntőzött, akiket szinte senki sem várt volna. Végül az Immortals és a Gambit összecsapásából az utóbbi alakulat jött ki győztesként.

Másrészt pedig meghökkentő volt, hogy mennyire rossz volt a szervezés minősége, hogy mennyi technikai baki adódott a versenyen. Természetes, hogy vannak hibák a versenyeken, de míg például a FACEIT Majorön azok csak pár napig tartottak, addig a PGL a teljes Major alatt szenvedett a technikával. Egy idő után már poénra vették, ennek volt eredménye az is, amikor rommá törtek egy PC-t a stadionban.

Ugyanakkor mindenkinek jár a második esély, a PGL-nek is, így most ők rendezhetik 2021 egyetlen Major tornáját. Ez a Major pedig visszatér a legelsőnek is helyt adó Svédországba, egészen pontosan Stockholmban kap majd helyett, a rájátszást pedig egy 16 ezer néző befogadására képes stadionban tartják majd.

Tavaly már többször szóba került a PGL, mint lehetséges szervezők. Az ázsiai CS:GO-nak számtalan versenyt szerveztek az előző évben is, méghozzá rengeteg sok újdonsággal, AR technológiával és 4K-s közvetítéssel. Utóbbit már a Majorre is megígérték, bár így kérdéses, hogy milyen platformon lesznek majd a közvetítések, hiszen a Twitchen jelenleg nem lehet 4K-ban közvetíteni. De biztosak vagyunk benne, hogy nem a 4K lesz a legnagyobb dobásuk és sok más érdekességgel készülnek majd.

A stockholmi PGL Majort 2021 október 23. és november 7. között tartják majd, hacsak közbe nem szól még addig a koronavírus, méghozzá 2 millió dolláros összdíjazással.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!